Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir’de İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşarak sağlıklı ve mutlu bir Kurban Bayramı geçirmeleri amacıyla rutin gıda denetimlere hız verildi.

        Kurban Bayramı'nın yaklaşması üzerine gıda kontrol görevlileri tarafından yürütülmekte olan gıda denetimlerinde, bayramda tüketimleri artan ürünlere yönelik olarak bu durumu fırsata çevirmek isteyen fırsatçılara meydan vermemek amacıyla, tatlıcı ve şekerlemeciler, unlu mamuller, toplu tüketim yerleri ve fırınların denetimlerine ağırlık verildi.

        Yapılan gıda kontrolleri esnasında görevliler tarafından işletme çalışanlarına gıda hijyeni ve saklama koşulları hakkında bilgilendirilmeler yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlilerince gerek görülen durumlarda da numuneler alınırken denetimler esnasında tespit edilen olumsuzlukların giderilmesi için bazı işletmelere süre verildi ve bazı işletmelere de yasal işlem uygulandı.

        Diğer yandan tüketiciler açıkta satılan, menşei belli olmayan bozuk ve sağlıksız ürünler ile son kullanım tarihi geçmiş ürünleri Alo 174 Gıda Hattı'nı arayarak ihbar edebilecekler.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa