Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Odunpazarı Belediyesi tarafından ‘Şehrin Ateşi’ sloganı ile düzenlenen Odunpazarı 4’üncü “Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı” Tarihi Odunpazarı Meydanı’nda başladı.

        Üçü uluslararası olmak üzere toplam 10 bilim insanı ve sanatçının katıldığı Odunpazarı 4’üncü Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, dört gün sürecek. Birbirinden eşsiz sanat eserlerinin ortaya çıkacağı 4’üncü Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, 12 Ağustos’ta gerçekleşecek sergi ile sona erecek.

        Sanat ile gelenek Odunpazarı’nda bir araya geldi

        Odunpazarı 4’üncü Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nın ilk gününde çalıştaya katılan sanatçılar ve bilim insanları çalışmalarına başladı. Seramik hamurlarına şekil veren sanatçıların çalışmalarına vatandaşlar yakın ilgi gösterdi. Sorkun Çömlekçilerinin de katıldığı Odunpazarı 4’üncü Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nda sanat ile gelenek bir araya geldi. Alanda hediyelik eşyaların da satıldığı stantlar açıldı. Sanatçılardan yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alan vatandaşlar, hediyelik eşyaların satıldığı stantlara da ilgi gösterdi.

        Sanatçılar Sorkun’a giderek çömlekleri inceledi

        Çalıştay için Eskişehir’e gelen sanatçılar Odunpazarı Belediyesi’nin ödüllü projesi Hamamyolu Caddesi’ni gezdi. Sanat Köprüsü’nde yer alan Odunpazarı Belediyesi’nin festivallerine katılan sanatçılar tarafından yapılan sanat eserlerini inceleyen grup, ardından çömlekleri meşhur Sorkun’a giderek yörenin geleneksel yöntemlerle yapılan çömleklerini inceledi. Sorkun çömlekçileri ile bir araya gelen bilim insanları ve sanatçılar, çömlekler ile ilgili bilgi aldı ve Sorkun Çömlekçilerini Odunpazarı 4’üncü Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’na davet etti. Daha sonrasında Gürleyik’i gezen bilim insanları ve sanatçılar, Gürleyik’in doğal güzelliklerine hayran kaldı. Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a kendileri için böyle bir gezi programı düzenlediği için teşekkür ederlerken Eskişehir’de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa