Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ‘Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor’ programı kapsamında 2018 yılında uygulanmak üzere İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile "Kadın Eliyle Çörek Otu Yetiştiriciliği" projesi uygulaması sonucu hasat sevinci yaşandı.

        Proje ile kadın çiftçilerin yeni bir ürün ile tanışması ve bölgede yaygınlaştırılması amaçlanırken, proje kapsamında Mahmudiye ilçesi Şerefiye Mahallesinde 12 dekar alanda çörek otu ekilişi yapıldı. 27 Mart 2018 tarihinde ekilişi yapılan çörek otunun hasadına kadar olan sürede İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü uzmanları tarafından takibi ve denetimi gerçekleşti. Yetiştiriciliğinin yöreye uygun olduğu görülen çörek otunun hasadında dönümünden 100120 kilogram ürün alınması bekleniyor.

        Düzenlenen tarla gününe; İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Sabri Çakır ve yöre çiftçilerimiz katıldı. Tarla gününde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü çörek otu ve tarımsal yeniliklerle ilgili açıklamalarda bulundular. Çörek otu tarlasını gezen ziyaretçilere yapılan teknik bilgilendirmenin ardından kadın çiftçimizin kullandığı biçerdöverle hasat yapılarak tarla günü sona ermiştir.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa