Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir'in Beylikova ilçesinde 2017 yılında yapımına başlanan 120 büyük başlık Modern Süt Hayvancılığı tesisi tamamlandı.

        İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından sağlanan hibe destekleriyle modern tesislerin kurulması sağlanıyor. Kırsal kalkınma destekleri kapsamında, ‘Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi 11. Etapta’ projesi bakanlığı uygun bulunarak, özel sektör tarafından Beylikova İlçesi Emircik mahallesinde 2017 yılında yapımına başlanan 120 büyük başlık Modern Süt Hayvancılığı tesisi tamamlandı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Alkan, İl Müdür Yardımcısı ve Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü ile birlikte yapımı tamamlanan tesisi ziyaret ederek, firma yetkilileri ile birlikte incelemelerde bulundu.

        "Daha sağlıklı süt ve süt ürünleri üretimine katkı sağlayacak"

        İşletme ziyareti esnasında gerçekleştirdiği konuşmasında İl Müdürü Alkan, “Yapımı tamamlanan tesiste, ilimizde ilk olarak, Avrupa ülkelerinde dahi yeni yaygınlaşan, lazerli 2 adet robotik süt sağım sistemi kullanılacak ve 60 büyükbaş hayvanın el değmeden sağım yapılabilecek. Bu sayede el değmeden sağılan sütün, soğuk zincirle süt fabrikalarına ulaştırılarak, daha sağlıklı süt ve süt ürünleri üretimine katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

        Yıllık 915 ton süt üretilecek

        Alkan, yapılan tesisin yüzde 50’sine hibe ödemesi yapılacağını aktarırken, 11 kişiye istihdam sağlayacak tesiste yıllık 915 ton süt üretimi yapılacağını belirtirken 20172018 yıllarında '11. Etapta' 107 projenin uygun görüldüğünü ve 84 proje için hibe sözleşmesi yapıldığını açıkladı.

        '11. Etap' ekonomik yatırım projelerinin toplam tutarının 41 milyon 884 bin 674 lira 54 kuruş olduğunu ve projeler tamamlanınca yatırımcılara yüzde 50 oranında toplam 20 milyon 942 bin 337 lira 27 kuruş hibe ödemesi yapılacağı belirtildi. Ayrıca 20182019 yıllarında uygulanacak 12. etapta ise 133 başvuru yapıldığını ve 91 projenin Bakanlık tarafından onaylandığını belirten Alkan, 12. etap projelerinin toplam tutarının 67 milyon 422 bin 738 lira 30 kuruş olduğunu ve tüm projeler için sözleşme imzalanarak projelerin tamamlanması halinde, önceki etaba göre yüzde 60'ın üzerinde artışla, yatırımcılara yüzde 50 oranında toplam 33 milyon 711 bin 369 lira 15 kuruş hibe ödemesi yapılacağını söyledi.

        Proje sahiplerine uygulama aşamasında her türlü desteğin verileceğini dile getiren Alkan, 120 büyük başlık Modern Süt Hayvancılığı Tesisini Eskişehir’e kazandıran firma yetkililerine ve projede emeği geçen tüm personele teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa