Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Doğu’nun ilk ve tek oda tiyatrosu olan Medya Sanat Evi (MSE), Karadeniz Tiyatrolar Birliği’nin (KATİB) hazırladığı ‘Dijital Tiyatro Oyunları Gösterimi’ projesinde yer aldı. MSE, projeye üç oyunla katılacak.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü Pandemi sürecinde tiyatrolara destek olmak amacıyla ’Tiyatro Oyunlarının Dijital Platformlarda Gösterilmesi’ projesi başlattı. Bakanlığın bu çalışmasını ‘çatı kuruluş’ olarak üstlenen Karadeniz Tiyatrolar Birliği (KATİB), Doğu’nun ilk ve tek oda tiyatrosu Medya Sanat Evi’ni de projeye dahil etti. Covid19 nedeniyle oyunları kamera karşısında sahnelediklerini belirten Medya Sanat Evi Genel Koordinatörü Kenan Çinici, ‘Yerimde Olsan’, ‘Sokakta’ ve ‘Nürnberg Yumurtası’ isimli oyunlar ile projede yer aldıklarını belirtti.

        Çinici, “Proje kapsamında kayıt altına aldığımız oyunumuzu seyircilerimiz için dijital platformda izlenmeye uygun hale getirdik. Salonların kapalı olduğu bu süreçte hem Bakanlığın konu ile ilgili hızlı bir kararla böyle bir proje açması hem de KATİB’in konuya karşı geliştirdiği duyarlı tavır bizleri son derece sevindirmiştir. Böylesine güzel ve anlamlı bir projede yer almamıza vesile olan KATİB Yönetim Kurulu üyelerine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Süreci bir an önce atlatıp sahnelerimizin yeniden seyircimizle buluşacağı güzel günleri bekliyoruz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa