Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, (DHA) ERZURUM'da, meslekten ihraç edilen üsteğmenin itiraflarıyla deşifre olan, kamuda aktif olarak çalışan 'mahrem imam'lar E.Ö. ile M.D., 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı. 

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen ve TEM şube müdürlükleri aracılığıyla gerçekleştirilen soruşturma kapsamında, itirafçı olan üsteğmenin verdiği bilgiler ile halen kamuda aktif olarak çalışan 'mahrem imam'lar deşifre oldu. Erzurum'da hastanede teknisyen M.D. ile Mersin'de uzman doktor olan E.Ö., gözaltına alındı. E.Ö. ile M.D., Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdikleri ifade sonrası tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. E.Ö. Mersin'de, M.D. ise Erzurum'da 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

        'Askeri yapılanma' içinde örgütsel görev olarak 'müdür yardımcısı' konumunda olan E.Ö.'nün talimatıyla 'mahrem imam' M.D.'nin FETÖ/PDY'nin askeri yapılanması'ndaki öğrencilerle sohbet düzenlendiği, himmet topladığı tespit edildi. Gizlilik kriterlerine önem veren ve deşifre olmamak için çaba sarf eden E.Ö.'nün talimatıyla 'askeri yapılanma'daki üyelerle M.D.'nin tek tek tanıştırıldığı ortaya çıktı. Kripto 'mahrem imam'ların kimliklerinin tespit edilememesi için cep telefonu üzerinden iletişim kurmadıkları, sohbet düzenlenen kişilerde haftanın belli gün ve saatinde buluşma kararı aldıkları öğrenildi. Buluşma noktalarına istenilen saatte iki taraftan birinin gelmemesi halinde yine iletişime geçilmeden sohbetin sonraki haftada aynı gün ve aynı tarihe bırakılmasının kararlaştırıldığı belirlendi. E.Ö.'nün talimatı ile M.D.'nin ankesörlü telefonla sorumlu kişilerle irtibat kurduğu ve 2 şüphelinin de birden fazla kodlu isim kullandığını tespit edildi.  DHA-Güvenlik Türkiye-Erzurum Hümeyra PARDELİ

        2020-07-11 09:46:31

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa