Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Milli kültürümüzde öğretmen; topluma bilgiyi, bize ait değerler bütünü içinde, nefsinden feragatle, şefkat ve sevgi üslubuyla aktaran ruh ve şahsiyet mimarlarıdır. Her biri hikmet, irfan ve fazilet erbabı olan öğretmenlerimiz Milli şairimiz Akif’in kaydıyla ‘devletimiz, nimetimizdir.’ dedi.

        AHMET YESEVİLER, MOLLA GÜRANİLER..

        Milletvekili Aydemir, ‘Bizim 600 yıllık muhteşem asırlarımız muallimlerimizin, hikmet, irfan ve fazilet terbiyesini, imani bir şuur dikkat ve hassasiyetiyle veren öğretmenlerimizin eseridir. Ahmet Yesevi, Şeyh Edebali, Akşemsettin, Molla Güranilerin çizdiği ufukla insanlığa adaleti, sevgiyi ve hakkı taşıyan yüce milletimizin 2023 seferinde de zihni ve fikri öncüleri öğretmenlerimiz olacaktır. ‘ kaydını düştü.

        ASIM’IN NESLİ VE ÖĞRETMENLER

        Milletvekili Aydemir, ‘15 Temmuzda FETÖ iblislerince sahnelenen hain girişimin bastırılması, milli iradenin tarihi bir dirilişle bir vicdan destanı yazmasında öğretmenlerimizin Rabia hassasiyet ve öğretilerinin büyük payı vardır. Çanakkale’de, Aziziye’de bir milleti ayakta tutan ruhu 15 temmuzda milli iradede yeniden yaşatanlar, Asım’ın neslini yeniden ihya eden öğretmenlerimizin eseridir.’ vurgusunda bulundu.

        MİLLİ ŞAİR AKİF’İN VURGUSU

        Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, “Muallimim” diyen olmak gerektir imanlı/ Edebli, sonra liyakatli, sonra vicdanlı’ ifadelerinin devletin dirliği, milletin birliği, vatanın bütünlüğü odağında fedakarlık timsali öğretmenleri tarif ettiğine işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Milli ruh müellifi Akifimizin, ‘Hocanız, O sizin devletiniz, ni’metiniz, her şeyiniz. Hoca hakkıyla beraber gelecek hak var mı? Sizi mizana çekerken bunu sormazlar mı?’ kaydını yürekten paylaşıyoruz. Erdem’in timsali öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, bilgiyi toplumun en ücra dilimine kadar ulaştırmak yolunda canlarını adayan şehit öğretmenlerimize rahmet niyaz ediyoruz.‘ dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa