Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İspir Belediyesi Etnografya müzesini açmaya hazırlanıyor. İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, 20 yıl önce Fransa’da gördüğü müzeyi İspir'de açmaya hazırlanıyor.

        İspir ilçe merkezi ve 174 mahallelerinden topladıkları 250 envanterleri ilçe merkezindeki kent müzesinde sergileyecekler. Belediye Başkanı Osman Çakır, üçüncü dönem İspir Belediye Başkanlığı görevini sürdürdüğünü belirterek, “Bu açacağımız müze 20 yıl önce Fransa’ya gitmek nasip oldu orda görmüş olduğum müzeye merak saldım. Eskiden kullanılan tarımsal aletleri sergileyen bir müze gördüm, ben uzun zamandan beri aklıma koymuştum. Allah fırsat verdi bugün bu müzemizi açmaya hazırlanıyoruz. Niyetimiz şu gelecek nesillere büyük dedelerimizin hangi şartlarda hangi aletlerle tarım yaptıklarını geçmişi geleceğe taşımak. Ahşaptan bir bina yaparak yöresel tarih kültür müzesi yaptık. Ayrıca tablo resimlerimizi Türkiye’nin en ünlü ressamlarına tarihi eserlerimizi çizdirdik. Müzemizi gelecek nesillere ulaştırmak için çalışıyoruz” dedi.

        Müze sorumlusu Köksal Sayın ise, “İlçemizden ve mahallelerimizden topladıklarımız 125 eski tarım aletleri topladık. Müzemize yerleştiriyoruz yakın zamanda müzemizi açarak vatandaşların hizmetine sunacağız” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa