Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Oltu’da gençlerin korkulu rüyası haline gelen kısır geceleri, izleyenleri kahkahaya boğuyor. Damat ve sağdıçlar yapılan oyunlarda kemerle dayak yiyorlar.

        Doğu Anadolu’nun örf ve adetlerinden olan düğün öncesi yapılan kısır gecesi eğlencelerinde uygulanan şakalar ve ortaoyunları evlenecek gençler, kısır gecelerinden korkar hale geldi.

        Oltu’da Recep Demir’in düğünü öncesi yaptığı kısır gecesinde önce yemekler yenildi ardından halaylar çekildi. Sağdıç Emrah Ayaz ile damat Recep Demir’le birlikte damadın yakın arkadaşlarına çeşitli ortaoyunları oynatılarak şakalar yapıldı.

        Metal parayı dudaklarla birbirine vermeye çalışan gençler hayli zorlanırken, düşürenler ise kemerle dayak yedi. Ardından damat ve sağdıçlar arkalarına iple bağladıkları patateslerle önlerinde duran patatesleri on metre kadar taşıdı. Daha sonra su dolu kovanın içerisinde bulunan soğanı ağızlarıyla almaya çalışan gençler, komik görüntüler oluşturdu.

        Daha sonra ıslak bezlerle ‘tavukları kim çaldı’ oyunu izleyenleri kahkahalara boğdu.

        Gece sonunda halaylar çeken gençler, ertesi gün düğünde buluşmak üzere sözleştiler.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa