Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Azerbaycan Devlet Televizyonu’na, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşliği anlattı.

        Azerbaycan ve Türkiye arasındaki dostluğun, samimiyetin ve kardeşliğin Bakü ve Erzurum arasında da var olduğunu ifade eden Başkan Sekmen, “Tek millet ve iki devletin kardeşleri olarak bizim sevincimiz de acımız da birdir. Tarihin her döneminde birbirine kardeş olan Azerbaycan ve Türkiye arasındaki bu sarsılmaz dostluğun temelinde hürriyet ve istiklal azmi vardır” dedi.

        “Azerbaycan Cumhuriyeti’ne olan sevgi, Dadaşlar diyarında adeta doruk noktadadır” diyen Başkan Sekmen, “Erzurum’un yokluk ve kıtlıkla mücadelesine 1916’da Azerbaycanlı kardeşlerimiz yetişmiştir. Bakü Müslüman Cemiyeti Hayriyesi, ‘Kardaş Kömeği’ adı altında Erzurumluların dar gün dostu olmuştur. Erzurum; Can Azerbaycan’ı asla unutmaz” diye konuştu.

        Sekmen, AzerbaycanTürkiye kardeşliğini Bahtiyar Vahapzade’nin unutulmaz mısralarını örnek göstererek, şöyle anlattı:

        “TürkiyeAzerbaycan kardeşliğini Büyük Şair Bahtiyar Vahapzade, şu mısralarla ifade etmiştir. Dinimiz bir, dilimiz bir / Ayımız bir, ilimiz bir / Aşkımız bir, yolumuz bir/ Azerbaycan Türkiye. Bir millet iki devlet / Aynı arzu aynı niyet / Her ikisi Cumhuriyet / AzerbaycanTürkiye.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa