Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türk Kızılay’ı Mobil Kan Toplama aracı gönüllülerden kan almak için ilçeye geldi.

        Türkiye’nin ihtiyacı olan kanın tamamını gönüllü ve sürekli bağışçılardan karşılamak için “Ulusal Kan Temini Projesi”ni yürüten Kızılay, bu çerçevede Mobil Kan Toplama Aracını Aşkale’ye getirdi.

        Sabah Hükümet Konağı önünde konuşlanan Kan aracına ilçe halkının yoğun ilgi gösterdi. Kan vermek için aracın yanına gelenlerin başında da ilçe Kaymakamı Mehmet Aksu geldi. Kaymakam Aksu, kan vermeden önce Kızılay çalışanlar ile hasbihal ederek hal hatırlarını sordu.

        Aşkale Kaymakamı Mehmet Aksu yaptığı açıklamada başta kendim olmak üzere herkesin bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini belirterek "Kan verme işine özen gösterelim" dedi.

        Bir insanın bir dakika sonra kana ihtiyacı olabileceğini hatırlatan İlçe Kaymakamı "İlk önce kendimize, sonra tüm insanlık adına lütfen kan verme işine özen gösterelim. Bu konuda ilçe halkı olarak herzaman Kızılay Kan Toplama aracına ve kan verme işine Desteklerinden dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu

        Kızılay ülke genelinde 18 Bölge Kan Merkezi, 66 Kan Bağış Merkezi ve 150’den fazla mobil kan bağış aracı ile hizmet veriyor.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa