Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Erzurum’da 429 milyon TL yatırım bedelli 30 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

        Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Erzurum’da tesis edilen 30 tesisten 14 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 16 adet tesisin ise temelini atacak. Açılışı gerçekleştirilecek tesislerin 14 adedi de Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Erzurum’a kazandırılacak.

        Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca yapılması planlanan 14 adet, Orman Genel Müdürlüğü’nce yapılacak 1 adet ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün inşa edeceği 1 adet tesisin de temelini atacak.

        Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile Prof. Dr. Veysel Eroğlu 1 Haziran Cuma günü saat 13.30’da Havuz Başı Şehir Meydanı’nda düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 429 milyon TL yatırım bedelli 30 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

        Erzurum’a 429 Milyon TL’lik 30 Tesis

        Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde inşa edilecek Söylemez Barajı, Köprüköy Gölçayır Göleti, Oltu Esenyamaç Göleti, 7 adet sulama tesisi ile 4 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Ayrıca, Prof. Dr. Veysel Eroğlu ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmalar ile Nene Hatun Tarihi Milli Parkı sulama sistemi ve peyzaj yapımının da temelini atacak.

        Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde yapımı tamamlanan Tortum Pehlivanlı Barajı ile 13 adet taşkın koruma tesisinin açılışını gerçekleştirecek.

        Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 30 tesisin maliyeti ise 429 milyon TL.

        Ayrıca, Erzurum’da düzenlenecek merasimde 5 aileye gelir getirici tür, 12 aileye de ORKÖY sertifikası verecek olan Prof. Dr. Eroğlu ceviz, sarıçam, huş, leylak ve dişbudak fidan türlerinden oluşan toplam 1.200 adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

        Erzurum’un münbit toprakları suya kavuşuyor

        Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 21.850 dekar zirai alan suya kavuşacak. 1 milyar 300 milyon metreküp su biriktirilecek. 23 yerleşim yeri ve 7.480 dekar arazi taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca ormanların alanların artırılması ile orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa