Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erzurum Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve İva Natura Akademi işbirliği ile "Anadolu'nun Kozmetik Bitkileri Yürüyüşü" yapıldı.

        Zengin bitki örtüsü, temiz havası ile dünyanın en önemli coğrafyalarından biri olan Anadolu çok özel bitki topluluklarına da ev sahipliği yapıyor. Erzurum Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve İva Natura Akademi de Erzurum’un ilçesi Uzundere’de bitki yürüyüşü düzenledi. Yürüyüş öncesi Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde toplanan akademisyenler ve eczacılık fakültesi öğrencileri buradan Türkiye’de on birinci Cittaslow (Sakin Şehir) seçilen Erzurum’un doğa harikası ilçesi Uzundere’ye doğru yola çıktı.

        Coğrafik yapısı ve bitki örtüsü ile inanılmaz zenginlikler sunan Uzundere’de Tortum gölü ve Tortum Şelalesi çevresinde incelemelerde bulunan akademisyenler ve öğrenciler florası en zengin ülkelerden biri Türkiye’de endemik bitki çeşitliliğini yerinde inceledi.

        Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yücel Kadıoğlu'un da katılımıyla gerçekleşen yürüyüşe, üniversite öğretim görevlilerinden Dr. Songül Karakaya, Araştırma Görevlisi Hafize Yuca ve İva Natura genel müdürü Kimyager Levent Kahrıman öncülük etti.

        Bu tıbbi bitkilerin yüzde 30'nun sadece endemik, yani sadece Türkiye’de yetiştiğini belirten Karakaya, Erzurum bölgesinde ki bu oranın yüzde 33 olduğunu belirtti.

        Kimyager Levent Kahrıman, “Bu bitkilerin birçoğu doğal ortamda yetişir. Fakat istenirse tarımı yapılabilir. Bölgede yetişen, yoğurt otu (yapışkan ot), ardıç, kuşburnu, huş, nane gibi bitkilerin kozmetik kullanımları yaygındır. Kozmetik alanında bitkilerin kullanımı gittikçe yaygınlaşıyor. Anadolu'nun kozmetik bitkileri ülkemiz için büyük bir fırsat. Büyük katma değere sahip olan bu bitkiler ülkemizin kozmetik sektörü içinde kurtuluş” diye konuştu.

        Prof.Dr. Yücel Kadıoğlu, bu tür etkinliklere devam edeceklerini ve bu konuyu çok önemsediklerini dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa