Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erzincan'da 1901 yılında, Sultan 2. Abdülhamid Han’ın tahta çıkışının 25. yılı anısına, 4. Ordu Komutanı Müşir Zeki Paşa tarafından Erzincan halkının desteğiyle yaptırılan, 1939 depreminde yıkılan tarihi çeşmeyi Erzincan Belediyesi orijinal haliyle yeniden yapıyor.

        Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy yaptığı açıklamada “Seçimlerde görevi devir aldığımızda 1939 Erzincan depremi öncesindeki tüm tarihi eserleri gün yüzüne çıkarma sözü verdik. Eski Erzincan olarak bilinen bölgeyi özel proje alanı olarak ilan ettik. Bu bölgede çalışmalarımızı başlattık. Dörtyol’da da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şuanda Vakıflar İş Hanı’nın önündeyiz burası Erzincan’ın merkezi bir bölgesi. Burada bir tarihi eseri sergilemek istedik o nedenle de tarihçilerle araştırmacılarla bir araya geldik ve istişareler yaptık. Sultan 2. Abdülhamit Han’ın tahta çıkışının 25. Yıl anısına o dönemin 4. Ordu Komutanı Müşir Zeki Paşa tarafından 1901 yılında Erzincan halkının desteğiyle bir çeşme yaptırılmış. Fakat bu çeşme zamanla depremlerle farklı nedenlerle yok olmuş. Bu hatıra adına biz bu çeşmeyi tarih kitaplarından buldurduk ve nihayetinde orijinal olarak gün yüzüne çıkardık bütün hemşehrilerimizin görebileceği ve istifade edebileceği bir noktaya yapmak istedik. Bu gün Vakıflar İş Hanında bunu sergiliyoruz. Hemşehrilerimize hiçbir zarar vermeden üç gündür bu çeşmenin inşaatı devam ediyor. Tarihi dokusuna birebir uyan orijinal taştan yapılacak olan bu çeşmenin açılışını inşallah önümüzdeki birkaç gün içerisinde hemşehrilerimizle birlikte yapacağız ve hizmete sunmuş olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzincan İlçeleri
        Tüm Erzincan Haberleri
         Erzincan

        Erzincan

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa