Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Erzincan'da kediye işkence eden caninin tutuklanması için kampanya başlatıldı

        Erzincan’da orduevinde25 yaşındaki erTaner H.’nin sokak kedisineuyguladığı vahşetingörüntüleri büyük tepkiçekmişti. Gözaltına alınanşüpheli, 221 promil alkollüçıktı. TCK’nın 151/2 maddesincedüzenlenen ‘malazarar verme’ suçundansulh ceza hâkimliğinesevk edilen Taner H., adlikontrol şartı ve 2 bin 252lira para cezasıyla serbestkaldı. TSK da disiplincezası verdi.

        Gazete Habertürk'ten Soner Özcan'ın haberine göre, askerikaynaklar cani hakkındaverilebilecek disiplin cezasınınen üst sınırının uygulandığınıbelirtti. Halen birliğindebulunan erin, ceza nedeniyle terhisinesayılı günler kala askerliksüresi de uzadı. Yasa doğrultusundasanığı serbest bırakan sulhceza hâkiminin de içine karar sinmedi.Kararı veren hâkim, kanunlardasahipli sahipsiz hayvanayrımının Anayasa’ya aykırı olduğunu belirterek düzeltilmesi içinAnayasa Mahkemesi’ne başvuracağını açıkladı. Prof. Dr. OsmanGökhan Antalya, “Sahipsiz hayvanlarınsahibi kamudur. Kamumüdahil olabilir. Anayasa Mahkemesi’ninvereceği karardanumutluyum. Uluslararası yükümlülüklerinbir şekilde hukukumuzayansıtılması lazım. Olumlusonuç çıkmasını bekleyeceğiz”diye konuştu.

        "TEK ÇÖZÜM YASANIN DEĞİŞMESİDİR"

        Sokak hayvanlarınıöldürmenin ve yaralamanınilgili kanuna göre suç değil kabahatolduğunu vurgulayan AvukatAhmet Çevik ise “Kanun sadecesahipli hayvanın öldürülmesiya da yaralanmasınısuç olarak değerlendiriyor.Doğanın dengesinebile karşı olan bu anlayışıncezai karşılığı ise 4aydan 3 yıla kadar hapisya da karşılığında paracezası. Hayvan sahipliolsa dahi caydırıcılığıyok. Sokak hayvanı bircan olarak dahi görülmüyor.Umarım AnayasaMahkemesi’nin vereceğikarar kanunun değişmesinisağlar” dedi.

        Antalya Sokak HayvanlarıKoruma veYaşatma Derneği Başkanı Mehmet Orhan, “Hayvanlarınöldürülmesine ve işkence yapılmasına hapis cezası getirenkanun değişikliği taslağı 3 yıldırMeclis’te bekliyor. Tek çözümyasanın değişmesidir” diye konuştu. Öte yandan zanlının serbestkalmasına tepki gösterenhayvanseverler, internette tutuklanmasıiçin imza kamyanyası

        başlattı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa