Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Çaykur Rizespor Ertuğrul Sağlam: "Çaykur Rizespor maçıyla çıkışa geçmek istiyoruz" - Çaykur Rizespor Haberleri

        Geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda Beşiktaş'a 2-0 mağlup olan ve üst üste 3. yenilgisini alan Kayserispor, cumartesi günü oynayacağı Çaykur Rizespor maçıyla çıkışa geçmek istiyor. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde, kulüp tesislerinde toplanan oyuncular ısınma hareketlerinin ardından koşu ve top çalışması ile maçın hazırlıklarını sürdürdü. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş maçından beklentilerinin farklı olduğunu ancak sahadan istemedikleri bir sonuçla ayrıldıklarını belirtti.

        "BEŞİKTAŞ MAÇINDAN BEKLENTİMİZ DAHA FAZLAYDI"

        REKLAM

        Her kesimin takıma destek vermesi gerektiğini, hafta sonu oynanacak Çaykur Rizespor karşılaşmasında taraftarların da desteğiyle iyi bir sonuç alarak tekrar çıkışa geçen bir takım olacaklarını ifade eden Sağlam, "Beşiktaş maçından beklentimiz daha farklıydı. Aslında maça da kötü başlamadık, gole kadar da oyun dengede gitti. Hatta pozisyon açısından bile denge vardı. Maalesef yine şanssız bir gol yedik, rakibin vurduktan sonra top ayağına çarpıp girmesi. Bunu mazeret olarak söylemiyorum ama ikinci yarı oyunu dengelediğimiz dönemde hakemin vermiş olduğu tartışmalı bir kararla istemediğimiz bir sonuçla ayrıldık. İçinde bulunduğumuz bu olumsuz durumu ortadan kaldıracak oyuncu kalitemiz de yeteneğimiz de karakterimiz de yüreğimiz de var. Allah’ın izniyle inşallah taraftarımızın da desteğiyle cumartesi günü Rizespor karşılaşmasından iyi bir sonuçla ayrılıp, milli takım arasını da iyi değerlendirip tekrar çıkışa geçen, herkesin beğendiği bir Kayserispor olacağız. Bu konuda tabi ‘Kayserisporluyum’ diyen herkese çok büyük görevler düşüyor. Bizim tabi daha fazla çalışmamız, sorumluluk almamız, fedakarlık yapmamız lazım. Bunu tabi sadece kapının içerisindeki insanlar değil dışarıda da ‘Ben Kayserisporluyum’ diyen herkesin bu tür niyet ve davranışlar içerisinde olması gerekiyor. O yüzden cumartesi günü taraftarlarımıza çok önemli görevler düşüyor. Gelsinler, bizi desteklesinler, bizi yukarı çıkaracak atmosfer oluştursunlar, rakipleri de hakemleri de bu atmosfer içerisinde etkilesinler. İnşallah onların da yüzünü kara çıkarmayacağız, güzel bir sonuç alacağız" dedi.

        "VAR EKRANI BAŞINDAKİ HAKEMLER NE YAPIYOR"

        Var sistemine destek verdiğini ancak kararların dürüst alınmadığını kaydeden Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Lens'in Rotman'a yaptığı harekete iki defa kırmızı kart gösterilmesi gerektiğini söyledi. "VAR sistemini bu kadar kolay değersiz hale getirmesinler" diyerek tepkisini belirten Sağlam, "VAR sistemine destek veren birisi olarak maalesef ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesi vicdan sorunudur. Her yapılan işte vicdanı olan insanlara da rastlıyoruz ama vicdanına söz geçiremeyen insanlarla da karşılaşıyoruz. Güzel bir söz var; ‘Çıkar konuşunca vicdan susarmış’ diye, öyle olmasın. İnsanlar vicdanlarını harekete geçirsinler. Alınan kararlarda toplumun ne kadar etkilendiğini de biraz düşünsünler, ona göre de doğru ve dürüst kararlar versinler. Umut’un pozisyonu ceza sahası üzerinde çok net bir şekilde gol pozisyonu olabilecek bir yerde o kararı vermemek, kartı çıkarmamak, golden önce çok temiz bir elde taktir hakkını kullanmamak hele hele Lens’in Rotman’a yaptığı pozisyon. Hadi hakem göremedi diyelim, VAR ekranının başındaki hakemler ne iş yapıyorlardı? Kırmızı kartı verdirememelerinin arkasında ne vardı? Orada maalesef vicdan devreye giriyor. İnsanlar bunu unutmasınlar, burada herkes emek veriyor. Tabi hakemler hata yapacak, iyi niyetli hatalara hoşgörüyle yaklaşmış insanlarız. Ama bu VAR sistemi konuldu madem, orada ‘Hakem görmediği yerde sen uyar’ diyor. 3 yaşındaki çocuk bile kırmızı kart olduğunu anlayabiliyorsa hatta ve hatta iki tane kırmızı kart gösterilebilecek pozisyonu nasıl atlıyorlar anlamakta zorluk çekiyorum. Lütfen dikkatli olsunlar, VAR sistemini de bu kadar kolay değersiz hale getirmesinler, harcamasınlar" ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa