Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Erdoğan, Yıldırım ve Davutoğlu ile yan yana

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a TBMM'deki grup toplantısı için salona girişinde, Başbakan Binali Yıldırım ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu eşlik etti. Üç isim, Erdoğan konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkana dek birlikte oturdu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta Davutoğlu'nu kabul etmişti. Dün FETÖ davasına katılmak üzere gittiği Silivri'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, görüşmeye ilişkin olarak"Sayın Cumhurbaşkanımızla bir görüşme gerçekleştirdik. Bu son derece doğaldır. Hem bir dava arkadaşı olarak yıllarca omuz omuza vermiş ve hem de değişik dönemlerde başbakan-dışişleri bakanı, cumhurbaşkanı-başbakan ilişkilerinde ortak devlet sorumlulukları yüklenmiş devlet adamları olarak böyle kritik dönemler konuşmamızdan, istişare etmemizden daha doğal bir şey olmaz. Sayın cumhurbaşkanımızla da bu anlamda gündemdeki tüm konularla ilgili kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik" demişti.

        Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından 27 Ağustos 2014'teki AK Parti kongresinde genel başkanlığa seçilen Davutoğlu, bu görevi 22 Mayıs 2016'daki olağanüstü kongrede Binali Yıldırım'a devretmişti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa