Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu SON DAKİKA: Erdoğan'dan Kudüs uyarısı! İslam aleminde infial yaratır

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs konusundaki son gelişmelerle ilgili olarak başlattığı telefon diplomasisi çerçevesinde Suud Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüştü.

        TELEFON DİPLOMASİSİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD yönetiminin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olanak tanıma kararı ile ilgili olarak Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ile telefonda görüştü.

        AA'nın haberine göre; Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre telefon görüşmesinde, ABD yönetiminin son adımının Ortadoğu´da barış ve istikrarı olumsuz etkileyeceği vurgulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devleti vücut bulmadıkça Ortadoğu´da adil ve kalıcı bir barış olamayacağına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan,Türkiye´nin, Kudüs meselesiyle ilgili olarak 13 Aralık 2017 tarihinde İstanbul'da Olağanüstü İslam Zirvesi düzenleyeceğini belirtti.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, SUUD KRALI İLE GÖRÜŞTÜ

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs konusundaki son gelişmelerle ilgili olarak başlattığı telefon diplomasisi çerçevesinde Suud Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüştü. Her iki görüşmede de Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma teşebbüsünün, bölgenin barış ve istikrarı açısından son derece endişe verici olduğu vurgulandı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs'teki son gelişmelerle ilgili olarak Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma girişiminin, Ortadoğu'da barış ve istikrarı son derece olumsuz etkileyeceği vurgulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ortadoğu'da adil ve kalıcı bir barış için 1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin vücut bulmasının şart olduğuna dikkati çekti.

        ERDOĞAN ÜRDÜN KRALI ABDULLAH İLE GÖRÜŞTÜ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Ürdün Kralı Abdullah ile görüştü. İki lider görüşmenin ardından ortak bir açıklama yaptı.

        Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

        Son 5-6 yıllık dönemde imzalanan serbest ticaret ve vize muafiyetleri anlaşmaları ilişkilerimizin gelişmesinde önemli bir rol oynamıştır. Ticaret, savunma sanayi, altyapı yatırımları ve turizm ciddi bir işbirliği potansiyeli barındırıyor. Ayrıca Türkiye ile Ürdün arasında öğrenci değişiminin geliştiğini görüyoruz.

        Kardeşim Kral Abdullah ile bölgemizdeki güncel gelişmeleri ele aldık. Bugünkü görüşmelerimizin en önemli başlığı Kudüs'tü. Kudüs'ün kutsiyetinin ve tarihi statüsünün korunması hususunda Ürdün'le aynı düşüncedeyiz. Kudüs'ün statüsü konusunda atılacak yanlış bir adım İslam aleminde infiale neden olacaktır. Kudüs, tüm Müslümanların göz bebeğidir. Kimden gelirse gelsin, bu tarihi konuyu gözardı eden tüm yaklaşımların sonu hüsrandır. Ortadoğu'da istikrar için yegane yol, 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletidir.

        REKLAM

        13 Aralık'ta İslam İşbirliği Teşkılatı'nın liderlerini İstanbul'da toplanacak. Bir sonuç bildirgesini oradan tüm dünyaya açıklayacağız. İslam dünyasının Kudüs konusunda beraber hareket etmesi çok önemlidir.

        Hiç kimsenin hevesleri uğruna milyarlarca insanın hayatıyla oynamaya hakkı yoktur.

        Kardeşim Kral Abdullah ile Suriye ve Irak'taki duruma ilişkin konuştuk. Ürdün'ün de Suriye ve Irak'ta bizimle benzer düşüncede olduğunu gördük. Bu bölgedeki işbirliğini daha da güçlendireceğiz.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa