Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Enerji Bakanı Berat Albayrak katıldığı Enerji Verimliliği Ödül Töreni'nde yaz saati uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Albayrak,"Enerji verimliliği alanında çok büyük potansiyele sahibiz, bu konuda çok yoğun strateji gütmek zorundayız. Uzun çalışmalar sonucunda ulusal enerji verimliliği eylem planını bitirdik. Eylem planını 2018 başında duyuracağız. Madenle ilgili süreçte sona geldik. Özellikle cari açığı etkileyen ürün bazında madende entegre üretim ve yanında mamüle dönüştürme fabrikası içeren stratejiyi hayata geçireceğiz. Yaz saati uygulamasında aynı şekilde devam edeceğiz" dedi.

Bakan Albayrak, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu yaz saati uygulamasıyla ilgili Danıştay'ın dünkü kararını açıkçası, esas yönüyle hiçbir etkisi yok. Sadece usul ile ilgili kanundaki maddenin geçerlilik süresiyle ilgili bir durum. Teknik bir konu. Arkadaşlar usulle ilgili düzenlemeyi yapıp birkaç gün içinde bitirip devam edecek. Aynı istikamette devam edeceğiz. Orada da bir problem yok. Çünkü hakikaten verimlilik dedik. Bu verimlilik konusunda bu yaz saati uygulaması Türkiye'ye çok önemli bir katkı yaptı."

Read more!

BOZDAĞ: AYNEN DEVAM ETMESİNDEN YANAYIZ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "Danıştay'ın verdiği karar önemli. Yürütmeyi durdurma kararını verdiği için yürütme durmuş olacak. Hükümet olarak biz yaz saati uygulamasının aynen devam etmesinden yanayız. Bu noktada da önümüzdeki günlerde gerekli adım atılacaktır. Büyük bir ihtimalle KHK'ya bu konuda bir düzenleme koymak suretiyle süreç dolmadan önce gerekli yasal değişiklik yapılacaktır. Yaz saati uygulaması herhangi bir değişiklik olmadan uygulanmaya devam edecektir." dedi.

"YARGI KARARI UYGULANACAK"

Başbakan Binali Yıldırım, yaz saati uygulaması ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

"Yargı kararı uygulanacak. Yargı kararı bu düzenlemenin yasa ile olmasını istiyor. Biz de yasal düzenleme ile uygulamayı sürdüreceğiz. Yargı kararını dikkate almamak gibi bir şey olamaz."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ