Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Endonezya'daki uçak kazasında dalgıç da yaşamını yitirdi

        Pazartesi sabahı Cakarta'dan Sumatra Adası'ndaki Pangkal Pinang'a gitmek üzere havalanan uçağın, kalkışından 13 dakika sonra radar bağlantısı kesilmişti. Uçakta, 181 yolcu, 8 mürettebat olmak üzere 189 kişi bulunuyordu.
 Uçaktaki bütün yolcuların öldüğü düşünülürken, kazanın ülkenin başına gelen en kötüuçakkazası olduğu bildirildi.

        DALGIÇ DA HAYATINI KAYBETTİ

        Kompas gazetesinin haberine göre, kalkışından kısa süre sonra düşen Lion Havayollarına ait JT 610 sefer sayılı Boeing 737 MAX 8 tipi yolcu uçağı için yapılan arama çalışmalarına katılan dalgıç basınç azalması sonucu yaşamını yitirdi.

        REKLAM

        Ulusal Arama ve Kurtarma Kurumu (BASARNAS) ekibine gönüllü katılan 48 yaşındaki Syachrul Anto’nun, eylül ayında deprem ve tsunaminin yaşandığı Palu bölgesi ve yaklaşık 4 yıl önce AirAsia Havayolllarına ait uçak kazasındaki arama çalışmalarında da görev aldığı bildirildi.

        EN AZ 6 AY SÜRE GEREKİYOR

        Diğer yandan hastaneye nakledilen, içinde kurbanlara ait ceset parçaları ve eşyaların bulunduğu 73 ceset torbasından, şu ana kadar sadece 4 kişinin kimlik tespiti yapılabildi.Denizden toplanan oksijen şişeleri ve yolculara ait cüzdan, kimlik, cep telefonu, sırt çantası gibi eşyalar ise Jakarta limanında brandalar üzerine konuldu.

        Ulusal Ulaştırma Güvenlik Komitesi yaptığı açıklamada, uçağın karakutu incelemesinin en erken gelecek ay sonuçlanacağını, kaza soruşturması için de en az 6 ay süreye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

        Endonezya'da kalkıştan kısa süre sonra düşen Lion Havayollarına ait JT 610 sefer sayılı Boeing 737 MAX 8 tipi yolcu uçağında hava hızı sorunu olduğu bildirildi.

        Arama kurtarma gemisindenEndonezyatelevizyonuna telefonla bağlanan bir dalgıç, "Kazdık ve kara kutuya ulaştık" ifadesini kullandı.

        Şimdiye kadar uçağın sadece küçük parçalarının bulunduğunu söyleyen dalgıçlar, buldukları kara kutunun "uçuş veri kaydedicisi" mi yoksa "kokpit ses kaydedicisi" mi olduğu hakkında bilgi vermedi.

        LION AIR TEKNİK İŞLER DİREKTÖRÜ İŞTEN ÇIKARILDI

        Endonezyaresmi haber ajansı Antara'da çıkan habere göre,EndonezyaUlaştırma Bakanı Budi Karya Sumadi, Lion Havayolları Teknik İşler Direktörü ve birkaç teknikçinin işten çıkarılması talimatı verdi. Haberde Sumadi’nin, "Bugün, uçağın uçuş yapmasına izin veren Lion Havayolları teknik işler direktörünü ve bazı teknik çalışanları işten çıkaracağız" dediği bildirildi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa