Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler BBC Dünya Endonezya'da deprem ve tsunami: En az 384 kişi hayatını kaybetti

        #resim#516577#- AFP

        Endonezya'da dün meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından oluşan tsunami nedeniyle en az 384 kişi yaşamını yitirdi.

        Endonezya Acil Müdahale Kurumu, yaralı sayısının 350'nin üzerinde olduğunu ve ölü sayısının artabileceğini söyledi.

        Reuters'a konuşan Kurum Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, "Bazı bölgelerle iletişim kurulamadığı için henüz detaylı rapor alamadık. Bulduğumuz cesetlerin büyük bölümü tsunami nedeniyle sahil şeridinde bulunuyordu. Ancak felaketin gerçek boyutu henüz bilinmiyor" dedi.

        #resim#516580#- BBC

        Endonezya'ya bağlı Sulawesi adasında bulunan Palu kentini etkileyen tsunamide dalga boyunun 3 metreye kadar yükseldiği bildirildi.

        Bugün de gün boyunca güçlü artçı depremler kaydedildi. Deprem nedeniyle binlerce evin yıkıldığı ve zarar gören binalar arasında hastane, otel ve alışveriş merkezlerinin de bulunduğu belirtildi.

        #resim#516583#- Reuters

        Bölgenin büyük bir bölümünde elektrik kesintisi yaşanıyor. Palu kentine giden ana otoyol da toprak kayması nedeniyle trafiğe kapandı.

        2004 yılında Endonezya'nın Sumatra adası açıklarında meydana gelen depremin tetiklediği tsunami nedeniyle Hint Okyanusu şeridi boyunca 226 bin kişi yaşamını yitirdi. Bu tsunami felaketinde hayatını kaybedenlerin 120 bini Endonezya'daydı.

        • Fotoğraflarla: 10 yıl önce ve şimdi Tsunami felaketi
        • Endonezya'da 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası tsunami uyarısı
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa