Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman'da hava sıcaklığının Perşembe gününden itibaren 68 derece azalacağını bildirdi.

        Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada," Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemleri ile Perşembe günü balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, Perşembe günü soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle batı kesimlerden başlayarak 68 azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor"denildi.

        Açıklamanın devamında ise,"Rüzgarların Çarşamba ve Perşembe günleri güneyli yönlerden,Cuma günü ise kuzeyli yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin edilmektedir. Yarın bölge genelinde aralıklı ve lokal olarak beklenen yağışların Adıyaman’ın kuzey kesimleri ile Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Perşembe günü yağışların tüm bölgede etkili olması, Cuma günü ise hafifleyerek gece yarısına doğru etkisini kaybetmesi bekleniyor. Soğuk ve yağışlı sistemin Cumartesi günü bölgemizi terk edeceği, aynı gün hava sıcaklıklarının artmaya başlayacağı ve yeni haftayla birlikte bölge genelinde mevsim normalleri civarında olacağı tahmin edilmektedir. Bölgemizi etkileyecek olan yağışlı ve soğuk sistemle birlikte görülmesi beklenen, ani sıcaklık değişiminin, kuvvetli yağış ve rüzgârın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, yayımlanacak olan meteorolojik uyarı ve raporların takip edilmesi önem arz etmektedir"ifadelerine yer verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa