Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elazığ'da eğitimöğretim yılının başlaması nedeniyle ilköğretim haftası kutlama programı düzenlendi.

        Elazığ’da 20182019 eğitim öğretim yılı açılışı ve ilköğretim haftası kutlamaları kapsamında Şehit Musa Yılmaz İlkokulu’nda tören düzenlendi.Program kapsamında halk oyunları ile başlayan törende 4.sınıf öğrencileri 1. sınıf öğrencilerine çiçek verdi. Programda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Doğukent mahallesi'nde açılan okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. Tören Mehter takımının gösterisi ile sona erdi.

        Eğitim bir ülkenin en hayati sistem, muasır medeniyet yolunu inşa eden, toplumun harcını karan en önemli unsur olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk,“Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitimöğretim dönemine daha başlamış olmanın sevincini ve hazzını yaşıyoruz. Yüreği okula ilk kez başlamanın heyecanı ile çarpan öğrencilere, arkadaşlarına ,velilerine ve bu onurlu mesleği seçen değerli öğretmenlerimize 20182019 eğitimöğretim yılı hayırlı olsun. İlimizde bu yıl 463 okulda 112 bin öğrenci 8810 öğretmen ile yeni eğitim öğretim yılına hazır bir şekilde başlıyoruz. Pazartesi itibariyle ders başı yapan öğrencilerimiz okullarında ders kitaplarını sınıflarında hazır buldular. Eğitim bir ülkenin en hayati sistemidir. Bu sebeple ülkemizin gelişmesi için kültür mirasını koruyup, yükselten istikbale taşıması ve taşınması eğitimin başarısıyla doğru orantılıdır“ dedi.

        Okula gelmek ondan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir aşama olduğunu dile getiren Okul Müdürü Mustafa Demirbağ ise kalkınmanın temelinin ilköğretim olduğunu aktardı.

        Törene, Vali Yardımcısı Mustafa Temiz, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa