Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elazığ'da sosyal bir proje ile kurulan kulüp 1. Lig'deki kadın hentbol takımı ile dikkat çekerken, kız öğrencileri hem geleceğe hazırlıyor hem de milli takıma oyuncu yetiştirerek dezavantajlı ailelerin çocuklarını topluma kazandırıyor.

        Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü, 2010 yılında sosyal bir proje olarak dezavantajlı ailelerin kızlarını toplum kazandırmak için beden eğitimi öğretmeni İsmail Bayraktar (47) öncülüğünde kuruldu. Kulüp bünyesinde kurulan kadın hentbol takımı, yıllardır kendi emekleriyle sessiz sedasız mücadele ederek bölgesel lige, oradan 2. Lig'e ve daha sonra da 1. Lig'e çıktı. Bünyesinde bir çok milli sporcu yetiştiren kulüp, yaklaşık 60 kız çocuğunun geleceğine doğrudan etki etmesi ise dikkat çekiyor.

        Severek oynuyorlar

        6 yıldır takımda oynadığını belirten Gizem Dilek (17), “2 yıldır 1. Lig'deyiz ve milli takıma çağrıldım. Tunus ve Karadağ’a gittim. Bu sezonda Süper Lig'e çıkmayı planlıyoruz. Hentbol güzel ve zevkli bir oyun. Severek oynadığım bir spor dalı” dedi.

        2 senedir 1. Lig'de takım olarak mücadele ettiklerini ifade eden sporculardan Beyzanur Öztürk (18), “Geçen sene milli takımda yer aldım. Bu sene de nasip olursa gitmeyi düşünüyorum. Şu an sezon öncesi antrenmanlarımıza başladık. Kendimizle birlikte alt yapımızı da geliştiriyoruz” şekline konuştu.

        2010 yılında kurulan kulübün bu seneye kadar bölgenin 1. Lig'de tek kadın hentbol temsilci olduğunu aktaran Kulüp Başkanı ve Antrenörü İsmail Bayraktar, “Bu sene Mardin temsilcisi de çıktı. Kendi yetiştirdiğimiz, kendi öz evlatlarımızla 1. Lig'de ilimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Geçen 2 senede 1. Lig'i orta sıralarda bitiriyoruz. Bu sene hem altyapılarda hem de ligde istediğimiz sonuçlara vardık. Geçen ay içinde Amasya’da yapılan miniklerde Türkiye 2.'si olduk. Yine mini mini kızlarımızda da Türkiye 4.’sü olduk” diye bilgi verdi.

        "Süper Lig'e çıkacağız"

        Kulübü sosyal bir proje olarak kurduklarına dikkat çeken Bayraktar, “Amacımız dezavantajlı ailelerin kız çocuklarının spor yaparak topluma kazandırmaktı. Bu amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum. Çünkü en az 30’un üzerinde çocuğumuz beden eğitimi öğretmenliğinde okumakta ya da atanmış. Yine değişik meslek dallarında subay ve polis olarak çalışmaktadır. Amacımız ilimizi en iyi şekilde temsil etmek. Tabi bu çocuklardan milli sporcular da var. Milli takımlara giden kızlarımız da var. Böylece milli sporcu oldukları için aile ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Millilik kontenjanı ile direkt üniversiteye girebiliyorlar. İlimizde bir Süper Lig takımı neden olmasın. Kendi yetiştirdiğimiz çocuklarla inşallah umduğumuz desteği bulursak Süper Lig'e çıkacağız” diye kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa