Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elazığ'ın Maden ve Sivrice ilçelerinde uygulanan "Organik Fasulye Yetiştiriciliği" projesi kapsamında üreticilere yaprak ile toprak gübresi verildi.

        Elazığ'ın Maden ve Sivrice ilçelerinde uygulanan "Organik Fasulye Yetiştiriciliği" projesi devam ediyor. Proje kapsamında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Sivrice ilçesinde düzenlenen programla üreticilere 5 bin 100 kilogram yaprak ve 20 bin kilogram toprak gübresi dağıtımı yapıldı.

        Projenin 3 yıllık planlamasının 514 milyon 860 TL olduğunu belirten İl Müdürü Turan Karahan, üretilen fasulyelerin 20172018 yıllarında geçiş, 2019 yılında da organik statüde olacağını akardı.

        Maden ilçesinde 9 köyde 57 üretici, Sivrice ilçesinde 4 köyde 57 üretici olmak üzere toplam 114 üretici ile projeye başlandığını anımsatan Karahan;"Projede organik fasulye alanı 750 dekar. Organik kapsama alınan münavebe alanı ise 6700 dekar. 2017 yılı içinde Proje Kontrol ve Sertifikasyon giderleri ile organik fasulye alanlarında kullanılmak üzere dağıtılan 220 kilogram yaprak gübresi ve 7 bin 500 kg toprak gübresi giderleri müdürlüğümüzce karşılandı.2017 yılında Bermaz Ovasında geçiş 1 statüsünde 200 ton fasulye elde edildi. Geçiş1 olmasına rağmen kilosu 810 TL’den satıldı ve yaklaşık bir milyon 600 bin lira gelir elde edildi. Organik fasulye projesi ile beraber Bakliyat Eleme ve Paketleme Projesi İl Müdürlüğümüz Proje Birimi tarafından hazırlanarak Erzurum DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına 2017 yılında sunuldu. Proje kurumun 2018 yılı vizyonuna dahil edilmiş olup beklemededir. Aynı projeyi 2018 yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı Kapsamında Kalkınma Bakanlığına da sunduk. Kuru fasulye için coğrafi işaret alınması çalışmaları da Fırat Kalkınma Ajansı ile yapılmıştır”diye bilgi verdi.

        Bu yıl için bin dekar alanda fasulye ekimi planlandığını ifade eden Karahan, kontrol ve sertifikasyon giderleri ile organik fasulye alanlarında kullanılmak üzere dağıtılan yaprak ve toprak gübresi giderlerinin müdürlük tarafından karşılanacağını kaydetti.

        Programa, İl Müdürü Karahan'ın yanı sıra, TMO Müdürü Hüseyin Karagözoğlu, Tarım Kredi Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Aslan, kurum ve şube müdürleri, STK temsilcileri, teknik personel,köy muhtarları ve üreticiler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa