Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİYARBAKIR (AA) - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının destekleriyle Diyarbakır Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca (YİKOB) alınan temizlik araçları düzenlenen törenle belediyelere teslim edildi.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Valilik YİKOB araç parkında düzenlenen törende, 3 çöp toplama aracı, 2 yol süpürme makinesi ve kazıcı yükleyici hak sahibi belediyelere verildi.

        Törende konuşan Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin vatandaşların daha konforlu bir çevrede yaşayabilmesi için her türlü imkanı seferber ettiğini söyledi.

        Bu kapsamda birçok hizmet yürütüldüğünü belirten Su, şöyle konuştu:

        "Bismil, Ergani ve Silvan ilçelerimizde atık aktarma istasyonu yapım çalışmaları devam ediyor. Yine entegre katı atık yönetim sistemiyle ilgili çalışmalar, kentsel dönüşüm çalışmaları, park ve bahçe yapımları sürüyor. İlimizde vatandaşımızın daha huzurlu, temiz ve güzel bir çevrede hayatını sürdürebilmesi için Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimiz ve ilçe belediyelerimiz birçok çalışma yapıyor. Bugün de Kayapınar, Yenişehir, Bismil ve Kulp belediyelerimize çöp toplama ve yol süpürme aracı teslimini gerçekleştiriyoruz."

        Araçların, Bakanlığın yaklaşık 9 milyon lira ödeneği, Valilik YİKOB'un 500 bin lira desteği ile alındığını aktaran Su, araçların kente, ilçelere hayırlı olmasını diledi.

        Törene, Vali Yardımcısı Murat Yıldız, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Abdullah Çiftçi ve kaymakamlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa