Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kar nedeniyle mahsur kalan yüzlerce yolcu kurtarıldı

        Elazığ'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Elazığ-Bingöl ve Elazığ-Diyarbakır kara yolunda araçlarıyla mahsur kalan çok sayıda vatandaş ekipler tarafından kurtarıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden (AFAD) alınan bilgiye göre, Elazığ'da etkili olan kar yağışı ve tipi dolayısıyla Bingöl ve Diyarbakır'a ulaşımı sağlayan kara yolları kapandı.

        AA'nın haberine göre; Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın talimatıyla ulaşıma kapanan yollarda araçlarıyla mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için AFAD, Kızılay, Karayolları, İl Özel İdaresi, 112 Acil Servis, jandarma ve emniyet ekipleri seferber oldu.

        YOLDA KALAN VATANDAŞLAR DİNLENME TESİSLERİNDE MİSAFİR EDİLDİ

        REKLAM

        Arazi araçları, iş makinesi ve AFAD'ın özel kar araçlarıyla yolda mahsur kalanlara ulaşan ekipler, Elazığ-Bingöl kara yolunun Kuruca mevkisinde kayarak yoldan çıkan 17 araçta mahsur kalan 79 kişi ile 1 cenaze aracı ve konvoyundaki vatandaşları kurtararak misafir edilmek üzere en yakın dinlenme tesislerine götürdü.

        Yolun kapalı olması nedeniyle Karakoçan ilçe çıkışında bekletilen araçlardaki 350 kişi ise çorba, çay, battaniye ve kumanya dağıtımı yapılarak bölgedeki tesislerde misafir edildi.

        Karakoçan-Kığı kara yolunda mahsur kalan 4 araçtaki 12 kişi ile Elazığ-Diyarbakır kara yolunda mahsur kalan 3 otomobildeki 12 kişi de ekipler tarafından kurtarılarak güvenli yerlere nakledildi.

        VALİ KALDIRIM, KURTARMA ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

        Öte yandan, merkeze bağlı Körpe köyü yolunda 200 küçükbaş hayvan yüklü tırıyla mahsur kalan sürücü Çetin Fırat ile yanında bulunan bir kişi, ekiplerin yaklaşık 2 saat süren çalışması sonucu yolun açılmasıyla kurtarıldı.

        Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, buradaki kurtarma çalışmasını yerinde inceleyerek kent genelindeki karla mücadele çalışmalarıyla ilgili İl AFAD Müdürü Osman Pıhtılı'dan bilgi aldı.

        Ayrıca, Sivrice ilçesine bağlı Çatakkaya köyü yolunda mahsur kalan 4 kişilik elektrik kurumu personeli ise ekiplerin ulaşamaması üzerine koordine edilen köy muhtarı tarafından traktörle alınarak köyde misafir edildi.

        Ekipler, kapanan yolların ulaşıma açılması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

        HATAY'DA ÇOK SAYIDA ARAÇ MAHSUR KALDI

        Hatay’ın en soğuk ilçelerinden biri olarak bilinen Yayladağı’nda akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışının etkili olduğu yüksek kesimler ve Yayladağı-Antakya Karayolu trafiğe kapanırken, çok sayıda araç yolda mahsur kaldı.

        Kar nedeniyle 2 saat boyunca kapanan yollar karayolları ekipleri tarafından kar küreme araçları ve tuzlama araçlarıyla yeniden trafiğe açıldı. Bölge trafik ekipleri ve jandarma ekipleri yolda önlem alarak, ilçeye giriş ve çıkışlar için sadece kar lastiği olan araçların geçişine izin verdi.

        VİRANŞEHİR'DE 20 KİŞİ KURTARILDI

        Şanlıurfa'nınViranşehirilçesinde kar ve tipi nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan 20 kişiye ulaşıldı.

        Yağan kar ve tipi nedeniyleViranşehir-Diyarbakır karayolu ulaşıma kapanınca çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Yaklaşık 7 saat boyunca kurtarılmayı bekleyen vatandaşlar, ekiplerin saatler süren çalışmasının ardından kurtarıldı.

        Kar küreme araçlarıyla açılan yolda ilerleyen ekipler, vatandaşlara ulaşmayı başardı. İlk müdahaleleri ambulansta yapılan şahısların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

        MAHSUR KALAN HASTA 6 SAAT HASTANEYE ULAŞTIRILDI

        Tokat’ın Erbaa ilçesinde yoğun kar yağışı sebebiyle köyde mahsur kalan kalp hastası Fidasiye Bekol (63), 6 saat süren çalışmanın ardından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

        İl genelinde etkili olan kar yağışı sebebiyle Erbaa ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Engelli köyünün yolu kapandı. dün akşam saat 17.00 sıralarında kalp hastası Fidasiye Bekol köydeki evinde rahatsızlandı. Yaşlı kadının akrabaları durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Ancak kar yağışı sebebiyle köy yolunun ulaşıma kapanınca, sağlık ekipleri köye ulaşamadı. Yardım istenen İlçe Özel İdare ekipleri köy yolunun açılması için çalışma başlattı.

        DHA'nın haberine göre; yolda kalan bir kamyonet sebebiyle yol açma çalışmaları aksadı. Araç iş makineleri tarafından çekilerek çalışmalara devam edildi. İş makineleri yaklaşık 6 saat süren çalışmayla köy yolunu açıp Fidasiye Bekol’a ulaştı.

        İlçe Özel İdareye ait kamyonete alınan yaşlı kadın yolda vatandaşların da yardımıyla 112’ye ait paletli ambulansa sevk edildi. Bu sırada ekipler tarafından açılan yol, yağışın devam etmesi sebebiyle yeniden kapandı. Özel İdare ekipleri dönüş yolunu da açarak yaşlı kadın 6 saat sonra Erbaa Devlet Hastanesine ulaştırdı.

        Bu arada il genelinde karayollarında yoğun kar yağışı sebebiyle polis ekipleri tarafından TIR sürücülerinin geçişine izin verilmedi. D-100 karayolu veTokatSivas Karayolu arasında bekletilen TIR sürücülerine AFAD yetkilileri tarafından kumanya dağıtıldı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa