Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ekrem İmamoğlu kimdir? CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu

        CHP, yerel seçimlere kısa bir süre kala geçtiğimiz günlerde CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Adaylığıiçin Ekrem İmamoğlu ismini açıkladı. 2014 yılından beri Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ekrem İmamoğlu'nun hayatı ve kariyerine dair vatandaşlar internetten araştırıyor. Peki, Ekrem İmamoğlu kimdir, nereli ve kaç yaşındadır?

        EKREM İMAMOĞLU KİMDİR?

        Ekrem İmamoğlu, 1970`te Trabzon’da doğdu. Trabzon Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olarak yine İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı.

        REKLAM

        1992`de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı. Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı.

        2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. Beylikdüzü’nün sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynayan İmamoğlu, birçok sivil toplum kuruluşuna üyedir.

        1991’den bu yana Beylikdüzü’nde yaşıyan Ekrem İmamoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa