Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm 200 Euro indirimli tatil! - Turizm Haberleri

        Yurtiçinde yapılacak yaz tatilinde sezon fiyatlarına göre yüzde 40’lara varan indirim sağlayan erken rezervazyon kamyanyası yurtdışına tur düzenleyen seyahat acenteleri tarafından da başlatıldı. Bayram tatili turları bile şimdiden satışa çıkarken, sezonuna göre kişi başı maliyetlerde 200 Euro’luk indirim yapılıyor.

        Türkiye’deki turizm bölgelerine yönelik olarak uygulanan erken rezervasyon kampanyası yurtdışı tur satan seyahat operatörlerine de ilham verdi. Acenteler tarafından yurtdışı turları için yapılan erken rezervasyon kampanyasıyla yaz döneminde ortalama 599 Euro’ya mal olan 1 haftalık tatil turları için şimdiden yüzde 35 indirimle yer ayırtmak mümkün hale geldi. Bazı acentelerin sigorta şirketleriyle yaptıkları anlaşma kapsamında yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da turun başlamasına 72 saate kadar gidilecek tur nedensiz olarak iptal edilebilecek.

        OTELLERLE ANLAŞMA YAPTILAR Kappatur Genel Müdürü Kaan İşçil, geçen yıl yurtdışı turlarına gelen yoğun talep nedeniyle erken rezervasyon kampanyasına başlatma kararı aldıklarını söyledi. Daha önce sezona az bir zaman kala az oranlı indirim kampanyaları düzenlediklerini ifade eden İşçil, “Ancak gelen yoğun talep nedeniyle daha erkene çektik. Yurtdışındaki otellerle anlaşmalar yaparak yaz dönemi için 200 Euro’lara varan indirimler sağladık” diye konuştu. Sigorta şirketleri ile yaptıkları görüşmelerle yurtdışı turlarına da iptal sigortası uygulayacaklarını ifade eden İşçil, “Bu fiyatlar sayesinde tatil yapmak yurtiçinden daha ucuz hale gelecek” dedi.

        13 GÜNE KADAR İPTAL SİGORTASI Bamtur Genel Müdürü Bertan Aner ise erken rezervasyon kampanyasına başladıklarını, şubat ayı sonuna kadar sürecek kampanyada yüzde 30’a varan indirim fırsatları yarattıklarını ifade etti. Aner, gelen talepler üzerine başlattıkları kampanyada tur tarihinden 13 güne kadar iptale imkân veren tatil sigortasını da devreye soktuklarını ifade ederken, oda başına 300 Euro’ya kadar indirimlerinin bulunduğunu kaydetti.

        ÜNSAL EREKE- GAZETE HABERTURK- HT TATİL

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa