Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm "Turist sayısında yüzde 10 artış var" - Turizm Haberleri

        Almanya'nın Hamburg kentinde, aralarında Kültür ve Turizm Bakanlığını temsilen Berlin Büyükelçiliği Kültür Müşavirliği, Türk Hava Yolları, Türkiye'den otel temsilcileri ve turizm acenteları birliklerinin de katıldığı Hamburg Turizm Fuarı açıldı.

        Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk ve başkonsolos yardımcısı Canan Ünal, Hamburg CCH Kongre ve Fuar Merkezi'nde, 13 Şubat'a kadar devam edecek olan, 10'un üzerinde Türk otel ve seyahat acentesinin da katıldığı Türk katılımcıları ziyaret ederek, bilgi aldı.

        Berlin Büyükelçiliği Kültür Müşavirliği Katip Sekreteri Mehmet Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin turizm çekiciliğini hala koruduğunu belirterek, turist sayısında geçen yıla göre yüzde 10 oranında bir artış olduğunu söyledi.

        Almanya'dan Türkiye'ye giden turist sayısında ise geçen yıla göre yüzde 2 oranında bir azalma olduğunu ve bunda dünyadaki ekonomik krizin payının olduğunu ifade eden Gül, "Şu an Kuzey Afrika ve Mısır'da yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye'ye gelen turist sayısında artış oldu. Bu, ülkemizin turizmi açısından memnuniyet verici bir durum. Ancak biz bölgemizde, Türkiye olarak bir an önce barışın ve istikrarın sağlanmasını temenni ediyoruz" dedi.

        Almanya'dan Türkiye'ye, geçen yıl 4,2 milyon turistin gittiğini ve Türkiye'ye turist gönderen ülkeler arasında Almanya'nın dünyada ilk 3 ülke arasında olduğunu ifade eden Gül, Türkiye'nin turizmde rakibinin İspanya olduğunu söyledi.

        Almanya'nın turizm açısından da Türkiye için önemli bir pazar olduğuna dikkat çeken Gül, "Fiyat, otellerin kalitesi ve hizmet bakımından Türkiye hala birçok ülke için turizmde cazip ülke konumunda. Almanlar'dan sonra Rus turist sayısında da hızla artış oldu. Türkiye'de sadece yaz dönemimde değil, kış turizmi açısından da önemli gelişmeler var" dedi.

        Özellikle, Almaya'nın doğusundan Türkiye'ye turist çekebilmek için o bölgelerdeki fuarlara da katıldıklarını belirten Gül, eski Doğu Almanya'lı insanların Çek Cumhuriyeti, Slovakya gibi ülkelere gitmeyi tercih ettiğini ve bunda alışkanlıkların rol oynadığını söyledi.

        Gül, Hamburg'da düzenlenen fuarı geçen yıl 80 bin kişinin ziyaret ettiğini, turizm fuarlarının aynı zamanda bir ülkenin tarihini ve kültürünü tanıtmasında önemli bir rol oynadığını ifade etti.

        Bu yıl Mart ayında Berlin'de düzenlenecek olan, dünyanın en büyük turizm fuarı ITB Turizm Borsası fuarına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılacağını ifade eden Gül, 3079 metrekarelik alanda kurulacak Türkiye standında, 100'ün üzerinde katılımcının yer alacağını belirtti.

        Türk Hava Yolları Hamburg Bölge Müdürü Cemil Tezgah da THY'nin son yıllardaki açılımının Türk turizmini olumlu yönde etkilediğini belirterek, "THY artık küresel bir oyuncu oldu ve dünyada büyük bir marka haline geldi. Artık başkaları bizi örnek almaya başladı. Biz onları değil" dedi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa