Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Mardin inanç turizmini konuşacak - Turizm Haberleri

        MÜSİAD Hizmet Sektör Kurulu Türkiye İstişare Toplantısı'nda, "İnanç Turizmi Kriterlerinin Tespiti, Değerlendirilmesi ve Geliştirilmesi" konusu ele alınacak.

        MÜSİAD Mardin Şubesi'nin evsahipliğinde yarın gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak; İstanbul Rum Ortodoks Patrikliği I. Bartholomeos'un Temsilcisi, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Seyit Ahmet Arslan, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TUREB Yönetim Kurulu Üyesi Mardin Çalışma Konseyi Başkanı Ayşe Nükhet Everi, Türk Amerikan Turizm Konseyi Başkanı Emin Çakmak, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şinasi Gündüz ve 19 Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mahmut Aydın katılacak.

        MUSİAD Mardin Şube Başkanı Kazım Aksoy ,7 bin yıllık tarihi geçmişi ve farklı dinleri ve dilleri ile bir çok medeniyetlere ev sahipliği yapan Mardin'de önemli bir toplantı düzenlediklerini söyledi. Cumartesi günü "İnanç Turizmi" konulu toplantıda Mardin'deki İnanç turizmini masaya yatıracaklarını belirten Aksoy, ktoplantıya İstanbul Rum Ortodoks Patrikliği I. Bartholomeos'un Temsilcisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Seyit Ahmet Arslan, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, gibi önemli kişilerde katılıyor.

        Mardin'in inanç kimliği ön plana çıkmaktadır. Bu da dünyaya önemli mesajlar vermektedir. Burada yaşanan hoşgörü ve birlik ve beraberlik ortamı dünyaya örnek teşkil etmektedir." dedi.

        Cihan

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa