Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Lübnan'dan Antakya çıkarması - Turizm Haberleri

        Türkiye ile Lübnan arasında karşılıklı vize uygulamalarının kaldırılmasıyla birlikte Hatay'da da ciddi oranda hareketlenme yaşanıyor.

        Hafta sonu tatillerini fırsat bilip Antakya'ya akın eden Lübnanlı turistler, çarşı gezisi ve alışverişin yorgunluğunu Harbiye beldesinde atıyorlar.

        Türkiye'nin yenilenen dış politikasıyla yeniden hatırladığı Ortadoğu coğrafyasındaki kadim komşuların Türkiye ilgisi artıyor. Türkiye ile Lübnan arasında karşılıklı vizenin kaldırılmasının sınır kenti Hatay'ı hareketlendirdiği, Lübnanlı turistlerin hafta sonu tatillerini burada değerlendirmeye başladıkları bildirildi.

        Hafta sonları ve günübirlik özel turlarla Antakya'ya ve Harbiye beldesine akın eden Lübnanlı turistler, tüm konaklama ve eğlence yerlerini kapatarak, esnafın yüzünü güldürüyor. Harbiyeli işletmeciler, Ortadoğu ülkeleriyle karşılıklı vizenin kaldırılmasının memnuniyet verici olduğunu söylediler.

        Vizelerin kaldırılmasıyla rahat bir nefes aldıklarını dile getiren işletme sahipleri Ortadoğu'dan gelen turların işlerini ciddi oranda arttırdıklarını, bunun hem ilin ekonomisine hemde istihdamına yansıdığını, artan talepler karşısında personel sayısının da arttırıldığını söylediler.

        Bir restoranın işletmecilerinden Riyat Aslanyürek, son bir ayda 6 binin üzerinde Lübnanlı, 2 binin üzerinde Suriyeli turist ağırladıklarını belirterek, son dönemde ciddi bir hareketlilik yaşandığını kaydetti.

        Bir otel işletmecisi Kazım Kuseyri ise artan talebin, Hatay'a son derece itibar kazandırdığını söyledi. Vize muafiyetinden sonra, Hatay'da turizm alanında patlama yaşandığını ve bunun ekonomiye de yansıdığını belirten Kuseyri, ekonomik ve istihdamda ciddi oranda rahatlama yaşandığını vurguladı. Kuseyri, Pasaport uygulamasına geçişlerle birlikte, Hatay'ın tam bir cazibe merkezi konumuna geleceğini ifade etti.

        Cihan

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa