Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Avrupalı tatilini internetten alıyor - Turizm Haberleri

        Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Volkan Şimşek, Avrupalının yüzde 30'unun tatilini internetten satın aldığını söyledi.

        POYD Başkanı Volkan Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, internetin günlük yaşam içindeki yerinin her geçen gün arttığını anlattı.

        Tatile çıkanların da tatillerini internetten almaya başladığına işaret eden Şimşek, ''Avrupa'dan yapılan her seyahatin yüzde 30'u internetten satın alınıyor. Artık sadece genç nüfus internetten tatil almıyor, orta yaş ve üstü kişiler de tatillerini bilgisayardan veya cep telefonları üzerinden satın alıyorlar. Gidecekleri otelleri de internette görüp beğeniyorlar'' dedi.

        Tur operatörleri ve seyahat acenteleri için internetten yapılan bu satışların endişe yarattığını ifade eden Şimşek, bu nedenle tur operatörlerinin de internet üzerinden satışlara ağırlık vermeye başladığını, tatil almak isteyenlere internet üzerinden ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti.

        İnternetin yaşamın her alanında mevcut olduğunu dile getiren Şimşek, ''İnternet üzerinden turizm satışları çok hızlı bir yükseliş içinde. İnternetten alınan tatil oranı bir kaç yılda yüzde 50'ye ulaşır. Artık yazılı tanıtım malzemelerinin de önemi azalmaya başladı. Oteller ve acenteler tanıtımlarını artık internet üzerinden fotoğraflı veya görüntülü olarak yapmaya başladı'' diye konuştu.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa