Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Almanlar Hattuşaş'a Focus'landı - Turizm Haberleri

        "Focus-Online"ın "Hititlerin izinde" başlıklı yazısında, yaklaşık 100 yıldan bu yana Alman arkeologlar tarafından yapılan kazılarda ortaya çıkarılan manastır, saray, kale kapısı, duvar, tünel ve yazıt parçalarının geniş bir tepelik alana yayılmış olduğu belirtildi.

        M.Ö. 2000 yılında yaşayan Hititlerin hemen hemen tüm Anadolu'ya yayılmış olduğu ifade edilen yazıda, bugüne kadar ulaşan yaklaşık 30 bin yazıtın, Hititlerin yaşamı ve tanrılara tapma törenleri hakkında ayrıntılı bilgi verdiği kaydedildi.

        Hititlerin en önemli tanrı heykellerinin Yazılıkaya'da bulunduğu ve bazı tanrıların anlatıldığı yazıda, Hititlerin savunmasının da ne kadar güçlü olduğunun, büyük kısmı yenilenen kale kapılarından ve surlardan görülebildiği belirtildi.

        Hattuşaş'taki yaklaşık 5 yıl önce yenilenen 65 metre uzunluğundaki kale duvarının, 8 metre yükseklikte ve birkaç metre kalınlığında olduğu ve Hitit dönemindeki gibi kerpiçten yapıldığı ifade edildi.

        Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesinde de Hitit döneminden çok sayıda eserin bulunduğu hatırlatılan yazıda, Hititlerin sonunu neyin hazırladığının tam olarak bilinmediği, ancak bu halk sayesinde Türkiye'ye bir kültür mirasının kaldığı, bu nedenle Anadolu'nun "kalbine" bir seyahat yapılmasının şart olduğu görüşüne yer verildi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa