Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Turizmciler umutlu: Bu yıl 500 bin, 2017'de 2-3 milyon Rus gelir - Turizm Haberleri

        Kremlin Basın Merkezi'nden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in Çin'de düzenlenecek G-20 Zirvesi kapsamında 3 Eylül'de ikili görüşme gerçekleştireceği ve charter uçuşların da bu tarihten itibaren yeniden başlayacağı yönünde yapılan açıklama, turizm sektöründe sevinçle karşılandı.

        Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, yılın kalan döneminde charter uçak adedine bağlı olarak gelecek Rus turist sayısında çok hızlı değişim olabileceğini söyledi. Yaklaşık 10 haftalık bir dönem kaldığını anımsatan Osman Ayık, charter uçuşların Mısır'la eş zamanlı açılmadığı takdirde Rus turistlerin Türkiye'ye isteğinde ciddi artış olabileceğini dile getirdi.

        Sezonun bitmesine az süre kaldığını ve gelecek sayıların bu yıldaki kaybı telafi edemeyeceğini de vurgulayan Ayık, şöyle dedi:

        "Açıklar telafi edilemez ama en azından yılın kalan döneminde insanlara ciddi moral verir. Sezonun bir miktar daha uzamasına yardımcı olabilir ama 2017 ile ilgili tabi çok olumlu şeyler beklenebilir."

        Ayık, uçuş sayısının çok önemli olduğunu belirterek, yılın kalan döneminde Rusya'dan gelecek turist sayısının 500 bini bulabileceğini söyledi. Charter uçuş yasağının kaldırılması ardından tarihin açıklanmasının da beklenen bir karar olduğunu dile getiren Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, şöyle dedi:

        "Dolayısıyla deniz mevsiminin son 2.5 ayını yakalamış olmak güzel bir gelişme. Tabi ki birçok Rus tatil planını yapmıştı eylül-ekim için, ama bu yıl tatil planını henüz yapmamışları yakalama şansımız var. Bu nedenle sayısal beklentimiz çok yüksek değil. Ancak charter kararını 2016'dan ziyade 2017'ye yönelik değerlendirdiğimizde, 2017 turizm yılının 2016'dan daha iyi olacağını söyleyebiliriz. Aylık olarak eylül ve ekimde 100'er bin kişi olarak düşünüyorum. 2017'de de 2 milyon rakamını buluruz."

        Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ ise şöyle konuştu:

        "Biraz geç kalmakla beraber hiç yoktan iyidir gözüyle bakıyoruz. Bir taraftan okulların eylül başında açılacak olması nedeniyle aile tatillerinde sıkıntı yaşanacaktır ama Mısır'la ilgili uçuşların kısıtlı veya hiç olmama kararı devam ederse sezonun kasıma kadar uzama imkanı var. Tekrar başlaması özellikle 2017 ile ilgili umutlarımızı artırdı. İnşallah başka sıkıntı yaşanmazsa 2017'de tekrar Antalya'da 3 milyona yakın Rus turist ağırlanabilir ve bu da tekrar toparlanma sürecinin başlangıcı olur."

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa