Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Arap turistlerin tercihi Ordu oldu - Turizm Haberleri

        Körfez ülkelerinden son yıllarda Ordu'yu ziyaret eden ve gayrimenkul satın alan Arap turist sayısında artış yaşandığı gözlendi. Kenti ziyaret eden Arap turistler, yaylalara rağbet gösterirken, yerel kültürel ve sosyal etkinliklere de katılarak tatilin tadını çıkarıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, geçen yıl 41 bini yabancı turist olmak üzere kenti 483 bin turistin ziyaret ettiğini, bu yıl yabancı turist sayısının geçen yıla göre yüzde 30 daha artmasını beklediklerini söyledi. Yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği kentte, Arap turistlerin ön planda olduğunu vurgulayan Uğur Toparlak, "Körfez ülkelerinden ilimize gazeteciler geldi. Valimiz İrfan Balkanlıoğlu'nun önderliğinde ilimizde tanıtım çalışmaları gerçekleşmişti. Ordu artık turizm pastasından pay almaya başladı. Son dönemlerde ülkemizde yaşananlar turizmi olumsuz yönde etkilemişti. Ancak şimdi Karadeniz'de, Ordu'da otellerde Arap turistleri görebiliyoruz. Ordu turizm potansiyeli anlamında önemli bir merkez haline geldi. Boztepesi, yaylaları, Ünye ve Kurul kaleleri ile doğal güzelliğiyle Ordu dünya turizminde yerini almak istiyor. Ordu her haliyle keşfedilmeyi bekliyor" dedi.

        Geçen yıl Ordu'yu ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının bir önceki yıla göre yüzde 41 oranında arttığını vurgulayan Uğur Toparlak şunları söyledi:

        "Bu sene Ordu'da ciddi manada yabancı turist görüyoruz. Bölgemize Suudi Arabistan Riyad'dan Ordu'ya artık direkt uçuşlar başladı. Yine Kıbrıs'tan da direkt uçuşlar var. Bunlar Ordu turizmine önemli katkı sunuyor. Otellerdeki doluluk oranı yüzde 98'lerde. Körfez ülkelerinden gelen turistler genelde doğa turizmini tercih ediyorlar. Yaylalarımızı geziyorlar, otellerde kalıyorlar, günü birlik yayla turları yapıp otellerine dönüyorlar. Burayı beğenen Ordu'yu ziyaret edenler mülk edinmek istiyorlar. Birçoğu gelip mülkte ediniyor. Mülk edinen Arapların sayısı da oldukça fazla."

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa