Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm "Turizmciler çalışmalarını kaldığı yerden devam ettirecek" - Turizm Haberleri

        Turizm sektörünün önde gelen sivil toplum kuruluşları tarafından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerlerin darbe girişimine ilişkin yapılan açıklamada, "Çalışmalarımızı kaldığımız yerden devam ettirerek, demokrasiye tüm gücümüzle sahip çıkacağız" denildi.

        Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD), Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ve Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) tarafından darbe girişimine karşı ortak açıklama yapıldı.

        Açıklamada, halkın tercihlerine ve demokrasinin ön koşulu olan kurum ve kuruluşlara yönelik olduğuna inanılan 15 Temmuz kalkışması, çağdaş ve modern bir toplum kurma çabalarına ve doğrudan demokrasiye yönelik bir eylem olması nedeniyle şiddetle kınandı.

        Darbeleri önlemenin çaresinin daha çok demokrasi, özgürlük, iç barış ve katılımcılıktan geçtiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Bu duygu ve düşüncelerle çalışmalarımızı kaldığımız yerden devam ettirerek, demokrasiye tüm gücümüzle sahip çıkacağız. Türk halkının demokrasiye olan inancı ve sağduyusu ile başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere hükümetimizin kararlı ve basiretli yönetimi bu çağ dışı girişimi başarıyla önlemiştir. Türk turizmciler olarak bizler demokrasi karşıtı her türlü girişimin karşısında bulunduğumuzu belirtir, ülkemizi karanlığa götürecek böyle bir şeyin bir daha yaşanmamasını dileriz. Türk ulusuna geçmiş olsun diyor; demokrasimizi korumak için şehit olan sivil, kamu ve güvenlik görevlisi yurttaşlarımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa