Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Samsung, Çin’deki tedarikçilerinde çocuk işçi çalıştırıldığı iddialarıyla sarsıldı. - Teknoloji Haberleri

        Samsung, Çin’deki tedarikçilerinde çocuk işçi çalıştırıldığı iddialarıyla sarsıldı. Şirket geçen hafta üretimde çocuk işçilere asla izin vermediğini duyurmuştu.

        Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Çin’deki tedarik şirketlerinde çocuk işçi çalıştırıldığı iddialarıyla gündemde. Merkezi New York’ta bulunan China Labor Watch adlı denetim şirketi, Samsung’un Çin’in güneyindeki Dongguan şehrinde faaliyet gösteren ShinyangElectronic adlı şirkette beş çocuk işçinin çalıştırıldığına dair kanıtlar bulduğunu iddia etti. Samsung yetkilileri, geçen hafta yatırımcılarına yaptığı sunumda, şirketin ürünlerinin üretim aşamasında kesinlikle çocuk işçilere izin verilmediğini belirtmişti. Samsung, tedarikçisinde yapılan denetimlerde çocuk işçilere rastlanmadığını söylese de denetim kurumu fotoğraflar, işçilerin giriş kartları ve kimlik numaraları üzerinden yaptığı incelemede, Shinyang’da yaşları 14-15 olan beş işçi bulduğu konusunda iddialı.

        Denetim şirketi bu çocukların gece vardiyasında 11 saat çalıştırıldıkları ve saatte 700 telefon parçasını birleştirdiklerini belirtti. Şirket aynı zamanda çocuklara yetişkinlere verilen ücretin yarısından bile az olan saatte 1,2 dolar gibi bir ücret ödendiğine de dikkat çekti. Tedarik şirketleri basından gelen telefonları açmazken, Samsung’dan, “Son iddialarla ilgili incelemeye acil olarak başladık. Tedarikçilerimizde çocuk işçi çalıştırılmaması için yeni önlemler alacağız” açıklaması geldi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa