Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Google, Türkiye'de DNS'lerin yerel servis sağlayıcılar tarafından engellendiğini iddia etti - Teknoloji Haberleri

        Google, Türkiye'de internet servis sağlayıcılarının DNS'lere engelleme yaptığı yönünde çok sayıda ihbar aldığını ve kendi yaptığı araştırmada da bunun doğru olduğunu iddia etti.

        Google, resmi bloğu üzerinden yaptığı açıklamada, "DNS servisleri sizin internete girmeniz için kullanılan adreslerdir. Bir nevi telefon rehberi gibidir. Google da internete kolay ve hızlı girebilmeniz için DNS servisleri yönetir. Ama bir kişinin sizin telefon rehberinize müdahale ettiğini ve telefon rehberinizdeki bazı numaraların haberiniz olmadan değiştirildiğini düşünün. Aradığınızı zannettiğiniz kişi yerine bilmeden başka birini arıyorsunuz. İşte Türkiye'de tam olarak olan olay bu" dedi.

        Açıklama, Türkiye'de Twitter ve Youtube gibi sitelerin erişime kapatılmasından sonra geldi.

        "DNS hırsızlığı" olarak adlandırılan bu olay, internette herhangi bir siteye girmek için kullanılan DNS'lerin yerel servis sağlayıcılar tarafından zehirlenmesi ve kullanıcıların kullandıkları zannettikleri DNS'ler yerine bilmeden yerel servis sağlayıcıların DNS'lerine yönlendirilmesidir. Sosyal medya üzerinde bir çok kullanıcı da bu iddiayı yineledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa