Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji yeni ipad, proview, şangay, apple - Teknoloji Haberleri

        Apple'ı, Proview Technologies şirketiyle olan kavgasını çözümleyemezse, iki gün önce teknoloji dünyasına tanıttığı yeni iPad'ini Çin piyasasına sürülememe tehlikesi bekliyor.

        iPad isminin sahibi olduğunu öne süren Proview, Çin'de bu marka ismini kullanan tek şirket olabilmek için geçtiğimiz ay ABD'nin California eyaletindeki Santa Clara Yüksek Mahkemesi'ne başvurdu. iPad satışlarını geçmişte yasaklamaya çalışan ancak başarılı olamayan iflasın eşiğindeki Proview, son bir girişimde bulunarak Çinli dağıtımcılara açık mektup gönderdi ve iPad depolama ve nakliyat faaliyetlerini bugün itibariyle durdurmalarını istedi. Proview mektupta, "Bu çağrımıza kulak vermeyen şirketler açıkça haklarımızı çiğniyor olacak ve onlara karşı hukuki işlem başlatarak en sert tepkiyi göstereceğiz" denildi.

        Proview, Şangay'daki iPad satışlarını durdurmak için Apple'a dava açmış ancak geçtiğimiz ay bir mahkeme bu talebi geçersiz kılmıştı. Apple ve Proview, şimdi aynı davanın Guangzhou'daki Yüksek Mahkeme'de verilecek kararını bekliyor.

        Gazete Haberturk

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa