Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Orta yaşlılar Facebook düşkünü - Teknoloji Haberleri

        Dünyanın en popüler sosyal paylaşım ağı Facebook’un Avrupa Politika Direktörü Richard Allan, Facebook’u tüm dünyada 500 milyon dolayında kişinin takip ettiğini belirterek, “Eğer, bir ülke olsaydık, dünyanın en büyük ve en geniş nüfusuna sahip ülkesi olurduk” dedi. Avrupa Komisyonu’nun Güvenli İnternet Programı’nca desteklenen ve INSAFE tarafından organize edilen ‘Güvenli İnternet Günü’ dolayısıyla Türkiye’de bulunan Facebook’un Avrupa Politika Direktörü Allan, HABERTÜRK’ün sorularını yanıtladı. Allan, Facebook’un Türkiye’de hukuki anlamda herhangi bir sorunu olmadığını söyledi.

        AİLELER BU SİSTEMLE İLETİŞİM KURUYOR

        Dünyada Facebook’u takip edenlerin genel özellikleri hakkında ayrıntılı bilgi veren Allan, Facebook’un genelde gençler tarafından takip edildiği yönünde yaygın bir algı bulunduğuna ancak gençlerin toplamdaki payının yalnızca yüzde 15 dolayında olduğunu belirtti. Allan, 35 yaş ve üzerindekilerin daha yoğun biçimde Facebook’ta yer aldığını vurgulayarak, “Algı gençler ancak, takipte 35 yaş ve sonrası daha çok” dedi. Evlenmiş çoluk çocuğa karışmış kişilerin, anne babalarıyla iletişimlerini Facebook üzerinden yaptığını belirten Allan, “Aileler, büyükanne ve büyükbabaya Facebook üzerinde çocuklarının ve ailelerinin fotoğraflarını gösteriyor. Büyükanneler ve büyükbabalar resimlere bakıyor. Bu sistem üzerinden iletişim kuruyorlar” dedi.

        MISIR’DA İNSANLAR ARALARINDA POLİTİKA KONUŞMUŞ OLABİLİR

        Allan, Mısır’da sokak ayaklanmasının örgütlenmesinde Facebook’un da aralarında bulunduğu sosyal paylaşım sitelerinin etkili olduğu yolundaki değerlendirmelere karşılık da “Facebook’un amacı sosyal anlamda insanları birbirine bağlamak. İnsanlar, kendi aralarında bu ağ üzerinden politika da konuşabilir, ailelerini de konuşabilir. Ancak biz Facebook olarak ülkelerin yasalarını ve geçerli hukuki düzenlerini dikkate alırız” dedi.

        KULLANICI SAYISI AÇISINDAN KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ VAR

        Allan, Facebook’u takip eden erkek ve kadınların dağılımına ilişkin soru üzerine, “Hemen hemen aynı. Facebook’u takip edenlerin sayısı dikkate alındığında kadın ve erkek sayısının hemen hemen eşit olduğu görülür” karşılığını verdi. Facebook’un Avrupa Politika Direktörü Richard Allan, Facebook’un ekonomik büyüklüğü ve yıllık yarattığı katma değere ilişkin soruyu, ticari bir konu olduğu gerekçesiyle yanıtlamadı.

        OLCAY AYDİLEK- GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa