Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Facebook'ta fuhuş randevusu - Teknoloji Haberleri

        ABD'de yapılan bir araştırma, New York'ta yaşayan hayat kadınlarının çoğunluğunun, Facebook üzerinden çalışmaya başladığını ortaya koydu.

        Gazeteport'ta yer alan habere göre, Columbia Üniversitesi'nden sosyoloji profesörü Sudhir Venkatesh, bir yıl boyunca sokaklarda çalışan 290 seks işçisiyle görüştü, verileri bir araya getirmek üzere finansal durumları ve çalışma alışkanlıkları hakkında bilgi aldı.

        Wired dergisinde yayımlanan makalede profesör, konuştuğu hayat kadınlarının yüzde 83'ünün Facebook sayfası olduğunu, fotoğraflarını koyup fiyatlarını belirttikleri bu sayfaları iş amaçlı kullandıklarını belirtti.

        FUHUŞ YAŞAMINI DEĞİŞTİRDİ

        Araştırmaya göre, 2008'de Facebook, kadınların yüzde 25'ine düzenli müşteri çekme alanı sağladı. Profesör aynı dönemde, seri ilan sitesi Craiglist'ten gelen müşterilerin oranı yüzde 9'dan yüzde 3'e düştü.

        Profesöre göre, sosyal paylaşım ağlarının ve akıllı cep telefonlarının giderek daha fazla kullanılmasının, 'eski fuhuş yaşamını' da değiştirdiğini, kadınların artık kendi işlerini yürüttüklerini belirtiyor.

        Craiglist'e yönelik operasyonun ardından kadınlar Facebook'a yönelmiş. Profesör ayrıca kadınların yüzde 70'nin Blackberry ya da iPhone telefon kullandıklarını ve bunun gelir potansiyellerini artırdığını söylediklerini de belirtiyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa