Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji 3.5 milyar dolarlık sanal flört endüstrisi - Teknoloji Haberleri

        Dünyada 2010 yılında 3.5 milyar dolar olarak tahmin edilen sanal flört endüstrisinin 2011'de 4 milyar doları bulacağı tahmin ediliyor

        Sevgililer Günü yaklaşırken Türkiye'de yaklaşık 3.5 milyon kişinin aşkı internette aradığı ortaya çıktı. İnternetteki sanal flört, evlilik, tanışma sitelerinin pazar büyüklüğü 3.5 milyar doları geçti. 2011 yılında sanal flört pazarının daha da büyüyerek 4 milyar dolara çıkması bekleniyor. Sabah Gazetesi'nden Hamdi Ateş'in haberine göre, Türkiye Bilişim Derneği (TBD), "14 Şubat Sevgililer Günü" nedeniyle, internetin toplumdaki sevgi, aşk ve evlilik olgusuna yansımasını mercek altına aldı. Derneğin sanal yayın organı Bilişim Dergisi'nde yer alan değerlendirmeler sanal flört ve çöpçatan sitelerinin ulaştığı ekonomik büyüklüğü de ortaya koydu. Bir arkadaşlık sitesi direktörü Ayşe Gözde Ekmekçi, "Türkiye'de yaklaşık 3.5 milyon kişi, aşkı internette arıyor" dedi. Ekmekçi, dünyada 2010 yılında 3.5 milyar dolar olarak tahmin edilen sanal flört endüstrisinin 2011'de 4 milyar doları bulacağını bildirdi.

        REKOR AMERİKA'DA

        Bir internet sitesi direktörü Ebru Selvi de, "Tüm dünyada bu tarz siteleri daha çok şehirli, çalışan ve eğitim seviyesi yüksek olan bekârlar kullanıyor. Dünyada her yıl 1 milyondan fazla çift, evlilik ve benzeri arkadaşlık siteleri aracılığıyla tanışarak evleniyor" ifadesini kullandı. Sadece Amerika'da online evlilik ve arkadaşlık sitesi sayısının 1500 civarında olduğu biliniyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa