Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji 24 Eylül'de savaş çıkacak! - Teknoloji Haberleri

        BARIŞ ERKAYA

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        berkaya@haberturk.com

        Turkcell'in medya kuruluşlarına "iPhone 4 24 Eylül'de Turkcell iletişim merkezlerinde" başlığıyla bugün saat 16:07'de geçtiği bültene Vodafone'dan tam 1 saat 1 dakika içerisinde yanıt geldi.

        Turkcell, yaptığı açıklamada Apple'ın son teknolojisi iPhone 4'ü 24 Eylül Cuma gününden itibaren meraklılarıyla buluşturacağını belirtirken, iPhone 4'ün Turkcell'in sunduğu fırsatlarla Türkiye'deki sahiplerini bulmaya hazırlandığı ifade edildi.

        Açıklamada, "dünyanın en yüksek çözünürlüğe sahip telefonu" olma unvanını elinde bulunduran iPhone 4'ün, aynı zamanda HD kalitesinde video kaydetme özelliğine sahip olduğu da belirtildi. Ayrıca Turkcell'in açıklamasına göre iPhone 4 ile kullanıcılar WiFi üzerinden görüntülü görüşme imkanı da sağlayacak.

        TAM 1 SAAT 1 DAKİKA SONRA KONTRATAK

        iPhone 4'ün cazibesine vurgu yapan bu açıklamadan tam 1 saat 1 dakika sonra bu defa Vodafone'un kontratağı geldi.

        Vodafone Türkiye, iPhone 4’ü, 24 Eylül’de yani Turkcell'le aynı gün Türkiye pazarına sunacağını açıkladı.

        Vodafone'un açıklamasında da yine iPhone 4'ün özellikleri ağırlıktaydı. iPhone’un bugüne kadar üretilen en ince modeli olan iPhone 4'ün, görüntülü konuşmayı gerçeğe yakın şekilde sunan Face Time ve Apple’ın yeni yeniliği Retina Display ile dünyanın en yüksek çözünürlüğe sahip cep telefonu olma özelliğini taşıdığını belirten Vodafone Türkiye, bu özelliğin metin, video ve görsellerin netliği konusunda mükemmel sonuçlar doğurduğuna vurgu yaptı.

        Vodafone Türkiye'nin açıklamasında şu bilgiler de yer aldı: "Paslanmaz çelik ve camdan oluşan mükemmel dış tasarımının yanısıra kullanıcılarına yüzde 40 daha fazla konuşma süresi imkânı sunan dünyanın en ince akıllı telefonu iPhone 4’te, LED flaşlı 5 megapiksel kamera, HD Video kaydedicisi, A4 işlemcinin yanı sıra pusula bilgisi için kullanılan 3 axis gyro özelliği yer alıyor. iPhone 4, dünyanın en yeni mobil işletim sistemi olan ve içinde 100’den fazla yeni özelliği barındıran iOS 4 ile geliyor. Dünyada devrim yaratan App Store, kullanıcılarına 200.000’den fazla uygulama sunuyor."

        Vodafone Türkiye ayrıca iPhone 4 meraklılarının şirketin internet sitesinden, Vodafone’un sunduğu iPhone 4 ile ilgili fiyat, tarife ve erişim bilgilerine ulaşabileceğini ve isteyenlerin ön kayıt yapma imkânı bulabileceğini açıkladı.

        Öyle görünüyor ki 24 Eylül, iki devin iPhone 4'le abone kapma savaşına sahne olacak.

        Benzer bir savaş geçtiğimiz aylarda iPhone 3G telefonlar için de yaşanmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa