Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Alternatif ödeme yöntemi epin, 3 milyon Türk kullanıcıya ulaştı - Teknoloji Haberleri

        Türkiye, özellikle internetten oyunu çok sevdi. Yaklaşık 20 milyon kişi online oyun oynuyor. Bu oyunlardaki oyun içi satın alma gibi işlemlerde ise ödeme yöntemi olarak kullanılan seçeneklerden birisi elektronik pin.

        Bu sistemi yaygınlaştıranlar arasında banka hesabı olmayan ya da cebindeki parayla hızlı bir şekilde sisteme para yüklemek isteyenler geliyor.

        Sistemin çalışma prensibi son derece basit: Satış noktalarından alınan epin kodu ile sisteme giriş yapıldığında, ödenen ücret oyundaki hesaba yansıtılıyor.

        ALTERNATİF ÖDEMELER YÜZDE 10 YAYGINLIKTA

        Epin.com.tr CEO'su Gökhan Haznedaroğlu'na göre, internetteki en yaygın kullanılan ödeme yöntemi ise kredi kartı. Toplam ödemelerin yüzde 90'ı kredi kartıyla yapılırken, toplamın yüzde 10'u ise havale ve alternatif yöntemleri kullanıyor. Dijital bankacılık hizmetlerinden yararlanamayanlar için elektronik pin hizmeti sunan şirketin CEO'su, epinin yaygınlaşmasıyla ödeme yönteminin e-ticaret gibi farklı sektörlerce de kullanılabileceğinin altını çiziyor.

        Türkiye'deki oyuncuların ise yüzde 15'i epin kullanıyor. Bu, 3 milyon kişi demek. Epin yöntemi farklı platformlar aracılığıyla yaygınlaşırsa, 3 yıl içinde ülkemize 100 milyon dolarlık bir ekonomik katkı sağlamasıbekleniyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa