Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Kaan Terzioğlu: Telekom sektörü olarak vazifemizi yerine getirdik - Teknoloji Haberleri

        Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu darbe girişimi sırasında ve sonrasında operatör şirketlerinin yaşadıklarını paylaştı.

        Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu'nun konuşmasından notlar;

        * Öncelikle demokrasi şehitlerimize rahmet diliyorum. Hakikatten bu olayların kahramanı halkımız. Onların tankları, jetleri varsa onların da cep telefonları vardı. İletişim altyapısını biz ayakta tutarak biz onlara doğru bilgiyi, doğru zamanda yetiştirmekte başarılı olduk diyebilirim.

        * Tabii ki eski zihniyetlerle bir televizyon istasyonuna bir santrali ele geçirip bu işi durdurabileceklerine inananlar yanıldıklarını gördüler. Bizim coğrafi yurtdışında ve yurtiçinde sistemlerimizde bu iletişimi ayakta tuttuk ve hakikatten de Türk insanı buradan aldığı beslendiği bilgileri de sokaklarda bir demokrasi şölenine çevirdi.

        * Bu açıdan Türkiye'nin başının dik olması lazım. Biz de telekom sektörü olarak vazifemizi yaptığımız için mutluyuz. Gebze Data Center'ımıza gelen bir grup kalkışmacı oradaki personelimizin ellerindeki cihazları alarak durdurmuşlar. Fakat tabii ki biz tek bir merkezden yönetilen bir altyapıya sahip değiliz. Orada yaptıkları bir sonuç vermedi.

        * Olayların dönüşünden hemen sonra dönüp cep telefonlarımızı iade ettiler. Arkadaşlarımızda çalışmalarına devam etti. Başka telekom şirketleri daha büyük saldırılarla da karşı karşıya kaldı. Onların da kayıplarını üzüntüyle bildirmek isterim.

        * Hiç şüphe yok ki iletişimin durdurulması ve halkımızın bilgilere ulaşamaması, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızından gelen mesajları engellemek amacını güdüyor. Biz de halkımızın iletişimi kesilmesin diye her şeyi yaptık. TURKSAT tabii ki Türkiye'nin en önemlilerinden bir tanesi. Özellikle uydu network'ünü, uydu kanallarının devamlılığını sağlayan bir network'tü. Burada bir arkadaşımızı da şehit verdik.

        * Hiçbir kesinti yaşanmadı. Olay esnasında 190 bine yakın vatandaşımız da yurtdışındaydı. Hem onlara hem de Türkiye'nin her yerindeki tüm kullanıcılarımıza sadece biz değil diğer operatörler olarak da kesintisiz hizmet verdik. İletişimlerini devam ettirmek için hem konuşma süresi hem de mesajlaşma ve internet kullanımı anlamında tanımlamalar yaptık. Yurtdışındaki müşterilerimiz de dahil olmak üzere.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa