Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Teknosa, mobil üzerinden kontratlı elektronik eşya satacak - Teknoloji Haberleri

        Menekşe ATASELİM/GAZETE HABERTÜRK

        Teknoloji market zinciri Teknosa, mobil operatörlerin kontratlı cep telefonu satış yöntemini mağazadaki tüm ürünler için kullanmaya hazırlanıyor. Cirosu 3 milyar TL’yi aşan ve yurtiçinde mağaza sayısı 300’e yaklaşan Teknosa, 2015’te Türk Telekom altyapısıyla kendi mobil hattı Teknosa Mobil’i, ardından Preo markasıyla kendi cep telefonu modellerini piyasaya çıkarmıştı. 1 Haziran itibarıyla Teknosa Mobil ile kontratlı cep telefonu satışı başlattıklarını açıklayan Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, “80 bin aboneyi geçtik. 100 bine doğru gidiyoruz. Niyetimiz, mağazadaki tüm ürünleri kontratlı satarak yeni bir model yaratmak” dedi. Teknosa’nın 9 yıldır teknoloji sponsorluğunu üstlendiği Türkiye Milli Futbol Takımı’nın Euro 2016’da oynadığı İspanya-Türkiye maçından önce sorularımızı yanıtlayan Gürcan, tüm ürünlerde kontratlı satışa bu yıl içinde geçeceklerini belirtti. Gürcan, şöyle devam etti: “Teknosa Mobil hattı olanlar ödemeyi cep telefonu faturalarına yansıtabilecek. Mesela, buzdolabı ya da fırın aldınız. Kredi kartınızın limiti yetmiyor. Teknosa Mobil hat kullanıyorsanız taksitleri her ay cep telefonu faturanıza yansıtabileceksiniz. Belki rekabetçi oranda bir vade farkı da uygulanacak.”

        Gürcan, 40 milyar TL’lik Türkiye tüketici teknolojisi ürünleri pazarının yüzde 28’inin organize perakende olduğunu, yıl sonunda yüzde 12-14 büyüme beklediklerini söyledi.

        SANAL GERÇEKLİĞE GİRİYOR

        Preo markası altında yalnız cep telefonu değil, akıllı saat ve çeşitli aksesuvarlar da ürettirdiklerini hatırlatan Gürcan, kısa süre içinde sanal gerçeklik gözlüklerinin de ürün gamına ekleneceğini söyledi. Gürcan, “Temmuzda Preo gözlüklerin satışı başlıyor. Kendi uygulaması olacak ve tüm telefonlarla uyumlu çalışacak. Fiyatı da piyasaya göre uygun tutarak bu işin hızlı modasını (fast fashion) temsil edeceğiz” dedi.

        20 YENİ ÇEŞİT EKLENDİ, TV SATIŞLARI YÜZDE 15 ARTTI

        Futbol turnuvalarının televizyon satışlarını tetiklediğine dikkat çeken Bülent Gürcan, Euro 2016’nın da bu etkiyi yarattığını kaydetti. Yılın ilk çeyreğinde televizyon kategorisinin büyümediğini, ancak kupa maçlarının başlamasına 3 hafta kala hareketliliğin başladığını belirten Gürcan, “Organize perakendede televizyon satışında pazar payımız yüzde 40. Bu dönemde satışlar yüzde 15 arttı. Mayıs ayı televizyonda dünya çapında model değişim ayıdır. Bizim mağazalarımıza da 20 yeni çeşit girdi. Bunların 11’i yalnız Teknosa’ya özel üretilen televizyonlar oldu” dedi. Hem televizyon hem de cep telefonunda Türk tüketicilerin büyük ekran sevdiğini kaydeden Gürcan, cep’te 5.5 inç modellerin, televizyonda da 120 cm ve üzeri büyüklükte ekranların Türkiye’de Avrupa’dan daha fazla satıldığını vurguladı.

        TEKNOLOJİDE ŞAMPİYON AKILLI SAATLER

        Spor ve teknolojinin iç içe geçtiğini kaydeden Bülent Gürcan, “Bu yılın spor teknolojisinde şampiyon akıllı saatler oldu diyebiliriz. 2015’te Türkiye’de 75 bin civarında akıllı bant ve saat satılmıştı. 2016’nın ilk 2 ayında geçen yılın aynı dönemine göre akıllı saatlerin satışı adette yüzde 300, ciroda yüzde 400 büyüdü” dedi. Teknosa’da da spor kategorisinde en iyi satış yapılan ürünün saat olduğunu belirten Gürcan, “İlk 5 ayda akıllı saat satışımız adet olarak 2’ye, ciro olarak 5.5’e katlandı. Spor ürünlerinde toplam ciromuz 6.5 kat arttı. Sağlıklı yaşam trendi ve spora eğilimin bu satışları tetiklediğini düşünüyoruz. Çünkü bu tarz cihazlar uyku kalitesini ölçüyor, kalp ritmi ve adım sayıyor. Preo Pwatch’un satışı da 10 bini geçti” diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa