Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun PES 2016: Cilalı çalım devri! - Teknoloji Haberleri

        İlker KARAKAŞ - Asım ÖNER / HT CUMARTESİ

        Bir haftadır PES 2016’nın demo sürümünü oynuyorum. Şu ana kadarki gözlemlerim şöyle: Güçlü bir oyun, aktif bir oyunculuk deneyimi ve mutlak keyif! Heyecanı kesinlikle hissediyorsunuz... Üstelik Barcelona formasıyla Arda Turan’a gol attırmak da mümkün! Daha ne olsun? PES, futbolun bir eğlence, kendisinin de bir konsol oyunu olduğunu unutmuyor. Fakat 2016 sürümünde gerçek futbolla bağını sıkılaştırmış. İşte oyundan notlar...

        ■ PES 2016’da, seçtiğiniz taktiğe bağlı olarak 2-3 futbolculu oyunlar kurabiliyorsunuz. Futbolcular ver-kaç için sizin devreye girmenizi beklemiyor, takım arkadaşları boş alanlara atılan paslara zeki koşular yapıyor.

        ■ Oyunda modern futboldaki yoğun fiziksel mücadeleye daha bir ağırlık verilmiş. Futbolcuların birbirleriyle çarpışmalarının şiddetine göre farklı sonuçlar veren geliştirilmiş bir sistem kullanılmış.

        ■ Geçmiş sürümlerde oyuna dair en büyük itirazlardan biri, bire birde top kontrolü ve topu kazanmanın zorluğuydu. PES 2016, bu bakımdan daha eğlenceli olmuş. Daha fazla estetik hareket yaparak rakiplerinizden sıyrılıp jeneriklik gollere imza atabileceksiniz. Tıpkı gerçek sahada olduğu gibi cesur futbolcular kendilerine daha çok fırsat yaratabilecek, manevra yetenekleri ile savunmayı atlatabilecekler. Teknik ve zamanlama sayesinde sizi savunan futbolcunun dengesini bozabilecek ve yakalamayı umduğunuz gol pozisyonlarını yakalayabileceksiniz.

        ■ Oyun performansınıza kişisellik katmak adına yeni kaleci parametreleri eklendi; top yakalama, top uzaklaştırma, kapanma ve savuşturma. Bu özellikler futbolculara yeni karakterler ekleyecek. Ayrıca kalecinin topu yumruklamak yerine yakalamasını veya yakın mesafeden şutları daha iyi durdurmasını kontrol etmek yeni özellikler arasında.

        ■ Serideki yeniliklerden biri de gol sonrası sevinçlerle alakalı. Oyuncular, gol sevinçleri üzerinde mutlak kontrol sahibi olabilecekler. Gol sonrası, favori sevinç gösterinizi yapabilir veya farklı düğmelere basarak benzersiz hareketler sergileyebilirsiniz.

        ■ Master League tamamen yenilendi! Oyuncular kendilerini futbolun menajerlik yönüne daha da fazla kaptıracak. Yeni, heyecan verici transfer sisteminde neredeyse her unsur ya baştan tasarlandı ya da yenilendi.

        ■ PES serisinde ilk kez dinamik hava sayesinde maç sırasında yağmur başlayabilecek. Her zamankinden gerçekçi top grafiklerine yağmur da eklendiğinde paslar hızlanacak, yeteneği düşük olan oyuncular topu kontrol etmekte zorluk yaşayacaklar. Bire bir yakalanan defans oyuncuları ıslak zeminde kayıp düşebilecekler. Bu özellik Master League dahil olmak üzere tüm çevrimdışı modlara da uygulanacak ve maçın sonucunu belirlemede önemli bir rol oynayacak.

        ■ Futbolcu hareketlerini daha fazla “insanlaştırmak” adına oyuna eskisinden daha fazla animasyon eklendi. Kalecilere yeni kurtarma animasyonu eklenirken, futbolcular da duruma bağlı olarak şut, pas, top sürme ve çalım anlarında çeşitlilik sahibi olacaklar. Futbolcular faul verilmediği zaman şikâyet edebilecek veya açık alanda pas alamayınca takım arkadaşlarına kızabilecekler. Ayrıca futbolcular rakiplerini feyk hareketlerle şaşırtabilecek, rakip oyuncunun dengesini kaybetmesine veya yanlış yöne kaymasına neden olabilecekler.

        KİM SUÇLU?

        Cildi olmayan, sadece etten oluşan bir çocuk olup bandaj kızın peşinden koşturduk. Başka bir çocukla, annemiz tarafından tanrıya kurban edilmemek için kilere saklandık. Şimdi de kimin suçlu olduğunu parmağımızla gösterip, elektrikli sandalyede idam ettirebiliyoruz. Bu üç oyunun ortak özelliği ne mi?

        Yeni oyunu Fingered ile bir kez daha yaratıcılığın sınırlarını zorlayan, “Super Meat Boy”, “The Binding Of Isaac” gibi bağımsız yapım oyunların en iyilerinin altında imzası bulunan Edmund McMillen bizi şaşırtmaya devam ediyor. James Id ile ortaklaşa geliştirdikleri “Fingered”, görgü tanıklarından topladığımız bilgilerle kimin suçlu olduğuna karar vermemizi isteyen, grafikleriyle fark yaratan bir oyun.

        Oyunda, “Sanırım fazla parası yoktu” ya da “ Çok sık banyo yapan birine benzemiyordu” gibi saçma tariflerle, olağan şüpheliler arasında seçim yapmamız isteniyor. İşaret ettiğimiz insanın masum olma ihtimali, bizi etik kaygılarla boğuşturuyor. Ertesi gün gazetede çıkan “Masum bir adam idam edildi” manşetiyle sarsılıyoruz. Bir sonraki manşetin de aynı olması korkusuyla şüphelileri daha gergin bir şekilde inceliyoruz. Bu gerginlik yükseldikçe yükseliyor!

        “Fingered”, tek bir soru cümlesiyle yola çıkılmış ve ince düşünülmüş bir oyun. Belki büyük bütçeli oyunlar gibi ses getirmeyecek, milyonlarca satmayacak ama “Bir oyunu neden oynamalıyım?” sorusunun cevabını veren, gücünü yaşattığı deneyimden kazanan nadir bir güzellik, ölmesine izin vermeyin!

        HAFTANIN İPUCU

        GTA 5’i yüzde 100 bitirmek isteyenlerin en çok zorlandığı nokta toplanan objelerdir: Uzay gemisi parçaları, radyoaktif atıklar, denizaltı parçaları vb... Peki bunları Franklin’in köpeği “Chop” ile daha rahat toplayabildiğimizi biliyor muydunuz? Öncelikle yapmanız gereken, akıllı telefonunuza “IFruit” aplikasyonunu indirmek. Bu sayede oyunda yapamadığınız bazı özellikleri yapabileceksiniz. Chop’u beslemek, eğitmek ve sonrasında bulması zor objeleri araması için komut verebilmek bunlardan bazıları. Aramaya çıkan köpeğimiz en yakındaki objenin yanına kadar bizi götürecek. Bul oğlum!

        Borderlands’te maceraya devam

        “Game of Thrones”, “Walking Dead”, “The Wolf Amongst Us” gibi ses getiren oyunların yaratıcısı Telltale Games, son oyunları Tales from Borderlands’in yeni bölümünü 18 Ağustos’ta piyasaya sürdü. Toplamda 5 bölümden oluşan serinin dördüncü bölümünün adı “Escape Plan Bravo”. “Kendi maceranı yarat” oyunlarının yeniden popülerleşmesini sağlayan Telltale Games, serinin en iyi bölümünü çıkardı. Oyundan habersiz olanlar için şimdi spoiler vermek istemem ama bu oyunda aradığınızı bulacaksınız!

        ‘Call Of Duty: Black Ops 3’ten yeni trailer

        First person shooter (FPS) türü oyunların zombilere olan ilgisini bilmeyen yoktur. Bu tür oyunların hikâye anlamında çok başarılı olduğu su götürmez bir gerçek. Peki ya hikâye modu bittiğinde ne yapacağız? Tabii ki zombileri avlayacağız! Serinin daha önceki oyunlarının da geliştiricisi Treyarch, bir kez daha bizlerle. Zombi modu, imza hareketine dönüşen Treyarch, eğlenceli ve aksiyon dolu bir video ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Çıkış tarihi 6 Kasım olan Call Of Duty: Black Ops 3, tek oyunculu, çok oyunculu ve “Zombies” olarak üç farklı “mod”a sahip olacak. Hepsi birbirinden yenilikçi ve güçlü bu “mod”lardan hangisinin zirvede olacağını tahmin etmek zor.

        God of War 3 Remastered piyasada!

        Yıllardır PlayStation üzerinde oynamaktan büyük keyif aldığımız God of War serisinin 3. oyunu Remastered yenilenmiş, görsel ve işitsel anlamda toparlanmış hali ile PS4 platformuna sonunda teşrif etti.

        God of War III, Kratos ile olan maceramıza devam ettiğimiz bir aksiyon, macera oyunu. Gaia ve diğer Titan’ların Olimpos Dağı’na tırmanışını ve oradaki tanrılara meydan okumasını konu alıyor.

        Kratos’un içerisinde yanan intikam ateşi bir türlü sönmemektedir ve Gaia da bunun farkındadır. Zeus’a sadece bir adım uzaklıkta olan Kratos, hiç ummadığı bir hamlenin kurbanı olur ve hikâyemiz buradan devam eder. Mitolojik, bol aksiyonlu, yani konsol oyunlarının hakkını veren bu oyunu PS4 üzerinde tekrar oynamak ya da arşivine katmak isteyenlere duyurulur.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa