Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Borsa'da işlemler durdu, Bist'te işlem yapılamıyor - Para Haberleri

        Güne yükselişle başlayan Borsa İstanbul'da işlemlerin yine durduğu açıklandı. Dün de emir düzeltme komutunun arıza olarak yansımasıyla Borsa durmuş 65 dakika boyunca işlem yapılamamıştı. Konuyla ilgili bist yönetiminden "Sorunla ilgili inceleme yapılıyor. Teknik bir arıza nedeniyle borsada işlemler durdu" açıklaması geldi. Borsada işlemler 09:50'de yeniden başladı.

        SPK İNCELEME BAŞLATTI!

        Borsa İstanbul'da (BIST) dün yaşanan teknik kaynaklı kesintinin ardından, bugün Pay Piyasası'nda birinci seans sürekli müzayede işlemleri teknik nedenden dolayı saat 0950'de başlarken, Sermaye Piyasası Kurulu yaşanan kesintilerle ilgili inceleme başlattığını açıkladı. Açıklamada, "Borsalarda esas olan seans saatleri içerisinde kesintisiz işlem yapmaktır. Arızaların sıklaşması, seans ortasında beklenmedik anlarda ortaya çıkması, sağlıklı fiyat oluşuma engel olabileceği gibi, yatırımcı güveni açısından da arzu edilen bir durum değildir" denildi. BIST'te Pay Piyasası'nda dün sabah bir yatırım kuruluşunun gönderdiği emir düzeltme mesajında, kurumun kullandığı yazılım sisteminden kaynaklı bir sorun yaşanmış ve bu sorun, BIST İşlem Sistemi tarafından ilgili senedin işlendiği bellek bölümünde emir akışının durmasına neden olmuştu.

        İŞLEMLER GEÇERLİLİĞİNİ KORUYACAK

        BIST'ten bugün yapılan basın açıklamasında, "Dün yaşanan teknik arıza sonrası, pay piyasalarımız tarafından akşam boyunca gerçekleştirilen testlerde piyasaların başlangıç simülasyonları yapılmış, buna bağlı sabah seans başlangıç ve bitişlerini ayarlayan saat tablosunda, sürekli müzayede başlangıç saatinde sistem saatinin ayarlanması ile gözlenen uyumsuzluk nedeniyle, sürekli müzayede 0935 yerine saat 0950'de başlatılmıştır" denildi. BIST'ten KAP'a gönderilen açıklamaya göre de sabah saatlerindeki mevcut emirler ve gerçekleşen işlemler geçerliliğini koruyacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa