Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Petrol Ofisi borsadan çıkıyor, poaş borsadan çıkıyor, petrol ofisi borsa istanbul'dan çıkacak, borsa istanbul'dan çıkan şirketler - Para Haberleri

        Avusturyalı enerji şirketi OMV, hissedarı olduğu Petrol Ofisi AŞ'nin (POAŞ) borsadan çıkarılması için başvuruda bulunacak.

        DEMİRDÖKÜM DE ÇIKIYOR

        Türk Demir Döküm Fabrikaları ana hissedarı Vaillant Saunier Duval Iberica (VSDI) dışındaki paydaşların ortaklıktan; şirketin de borsa kotundan çıkarılması için bugün Borsa İstanbul'a başvurduğunu duyurdu. Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, VSDI haricindeki ortaklara ait olan ve şirket sermayesinin toplamda yüzde 3.81'ine tekabül eden 205.93 milyon adet payın iptal edilip, aynı sayıda yeni payın VSDI adına çıkarılacağı belirtildi. Türk Demirdöküm Fabrikaları, yüzde 96.2 payla hakim hissedarı konumundaki VSDI'ın yaptığı ek pay alımı sonrası diğer ortakları ortaklıktan çıkarmaya hak kazandığını; bu doğrultuda şirketin borsa kotundan çıkarılması için Borsa İstanbul'a başvuracağını Temmuz ayı başında duyurmuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa